Megint nagyot égett Rétvári Bence

  • narancs.hu
  • 2017. március 11.

Fekete Lyuk

Az államtitkár az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet díjátadó ünnepségén mondott szépeket, de a gyerekeket nem tudta átverni.

A tavaly novemberben indult „Élj könnyebben!” kampányban az általános iskolás osztályok segítségével keresték a top 50 menzaételt, valamint az „év közétkeztetője” címért lehetett pályázni. 298 osztály 7500 tanulója vett részt a szavazásban, és 41 főzőkonyha nevezett.

Csütörtökön ennek a kampánynak tartották a díjátadó ünnepségét, amelyen Rétvári Bence volt a díszvendég és a vezérszónok. Az államtitkár természetesen a kormányt dicsőítette, pontosabban azt, hogy micsoda fantasztikus dolgok történtek a gyermekétkeztetésben. Az MTI tudósítása szerint Rétvári arról beszélt, hogy „az egészséges életmódra nevelést gyerekkorban kell elkezdeni, és a kormány az elmúlt években számos olyan intézkedést hozott, ami ehhez járult hozzá”.

De úgy tűnik, a gyerekek egyelőre nem sokat tapasztalhattak az egészséges életmódra nevelésből, legalábbis szavazataikból ez derült ki. Míg a top 10 leves versenyében a hansági gulyásleves, a top 10 desszert kategóriában pedig a mézes kocka diadalmaskodott, addig a top 30 főétel kategóriában

a sajtos spagetti.

Azért kíváncsiak lettünk volna arra is, hogy milyen további ételek vettek részt ebben a versenyben, illetve, hogy milyen minőségi elvek érvényesülnek ott, ahol a sajtos spagettit tartják a legfinomabbnak?

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?