Nemzeti gyásznap: megszűnik a Kívánságkosár

  • narancs.hu
  • 2015. november 27.

Fekete Lyuk

Valami végérvényesen elromlott ebben az országban. A magyarságot összekötő híd leomlik. Csak a szépre emlékezünk.

Véget ér a Duna legendás műsora, az utolsó adás év végén lesz – írja az Origo.

Bár sokan csak a vetődős operatőr bakija miatt emlékeznek rá, de a Kívánságkosár különös tüneménye volt a hazai televíziózásnak. Mindössze tíz éve indult, de mintha mindig is velünk lett volna. Ahogy a közmédia honlapja fogalmaz: „A Kívánságkosár immár fogalom. Minden hétköznap 12:30 és 14:30 között zenével, beszélgetéssel, programajánlatokkal, szívhez szóló üzenetekkel és telefonos jókívánságokkal színesítjük nézőink napját. Büszkék vagyunk rá, hogy levélíróink a ’Magyarságot összekötő hídként’ emlegetik műsorunkat.”

A műsor sokak támasza volt. Az emberek hangja és társa. Így például, amikor Kutasi József lábára ráesett a sírkő, és a kórházban áldatlan állapotokat tapasztalt, közleményt küldött a Kívánságkosárnak, és egyben kért is egy számot:

Vagy hallgassák meg a 78 éves Loncit az első szerelemről és a világháborúról – akinek nem dobban bele a szíve, annak szíve sincs.

A műsort sokan gúnyolják most is régimódi ízlése miatt, pedig igenis képes volt a megújulásra. Már befutott sztárokat is modern környezetben és hangszerelésben mutatott meg.

És nyitott az új stílusok és fiatal előadók felé.

Ezek után nem csoda, hogy a műsor kedves és gyakori vendége, az Abasári Kórus külön nótát szerzett a Kívánságkosár jótéteményeiről.

 

Mi mást mondhatnánk most: köszönet a boldog évekért!

 

Figyelmébe ajánljuk