Film

Fekete leves

Film

Kokainmámorban pörögnek az apró alkalmi bűnöktől terhes hősök, s talán megmenekül a milliós szerencsejáték-tartozást felhalmozó gengsztercsemete is. Esetleg az elvonó szökevényei is új életet kezdhetnek.

Pénzszállító robog át a zöldövezeten, de ahogy az lenni szokott, szépen és gyorsan, s persze tök "véletlenül" kirabolják. Csakhogy ezúttal a rablóbanda egy rehabról szökő kis csapat, függők és sérültek. Az amatőr bűnözőpalánták profikat megszégyenítő módon intézik a 300 millió eltüntetését, ekképp ügyesen rondítanak bele az alvilág vezetőjének bizniszébe. Az alvilág forrong, a gengszterek nem nyugszanak, de szerencsére a budapesti éjszakai élet egyéb simlisei közül megérkeznek a jó szándékú segítők, s ahogy azt előre elképzeltük, tovább növelik a bonyodalmakat.

Novák Erik szinte a semmiből - állami támogatás nélkül - összehozott, többnyire improvizáción alapuló akcióvígjátéka egyszerre keménykedős, mocskos szájú, egy bombabiztos tervet megvalósító, majd káoszba és vérfürdőbe torkolló sztori. A film a banális történet ellenére is működik, mert a rendező ügyesen válogatta szereplőit. Szabó Simon a memóriaproblémákkal küzdő mamlasz, Fátyol Hermina a nagybetűs, ámde félénk nő, míg Feaky D egy pitlák surmó. A legnagyobbat persze régi ismerősünk, Vágvölgyi B. András gurítja a nyegle maffiafőnök szerepében.

A film legjobb ötlete, hogy improvizál és civileket mozgat, ami bár kockázatos vállalkozás, mégis ezerszer izgalmasabb, mint a primitív, hímsoviniszta humorba csomagolt - helyenként persze élvezetes - marháskodás.

Forgalmazza a Krez Film Kft.

Figyelmébe ajánljuk