film

Piranha 3DD

Film

Ha azt vesszük, hogy ez vérbeli trashfilm, és nem is akar más lenni, még van remény - egy darabig. Hisz' mi is kellhet a mozikba a strandszezon és a nyári hangulat megalapozásához, mint néhány jól kifejlett emberevő víziállat, sikoltva fel-alá szaladgáló nők bikiniben és anélkül, no meg literszámra szétlocsolt művér? 'szintén? Bármi más.

Ha egy zsánerfilm a közepe felé kezd méltathatatlanul rossz lenni, felmerül a gyanú (vagy a mentegetés vágya?): bizonyára csak paródiának szánták. Most vergődjünk, mint a filmbéli halacskák a szárazföldön, hogy komolyan gondolta-e ezt valaki is az alkotók közül? Vagy hagyjuk a csudába az egészet, ne hüledezzünk a sok butaságon, hanem nevessünk, ha bírja a gyomrunk; hiszen mint a 2010-es Piranha folytatása, ez a film is valamiféle animálhorror elé tartott görbe tükör kívánna lenni. Erre a görbetükörségre azért gyanakszunk, mert hirtelen feltűnik David Hasselhof is - de sajnos saját paródiájának is gyenge. A klisék nincsenek eléggé kifordítva ahhoz, hogy igazán nevettessenek; az egész inkább kínos, mint vicces: az olcsó altesti humortól a Darwin-díjas halálokig. A rendező hiába akarja a szatíra mögé bújtatni a szoftpornóba (mi másért a DD megjelölés a címben) és teljes debilitásba futó sztoriját, az eredmény élvezhetetlen. Csak az a jó benne, amikor a csapból is piranhák folynak. Ez viszont nemhogy egy mozifilmhez, de még egy rafináltabb szóvicchez sem elég.

A Piranha 3DD tipikusan az a valami, amit elnézve újra és újra rá kell jönnünk: mindig van lejjebb. Egyetlen erénye, hogy csak 83 percig tart.

Forgalmazza a Fórum Hungary

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?