kertész lesek

Casa Marina, Dunakeszi

  • kertész lesek
  • 2015. július 12.

Gasztro

Kék-fehér ház, kék-fehér asztalok, vasmacska minden mennyiségben… A Casa Marina nemcsak nevével igyekszik tengerparti hangulatot teremteni, de berendezésével is. Mi tagadás, idehaza hangulatos tud lenni egy ilyen koncepció a folyóparton (van is erre egy rakás példa), ám hiába vagyunk Dunakeszin, vizet itt legfeljebb az ásványvizes palackban láthatunk. A Casa Marina ugyanis a mindig forgalmas Fő úton (a régi 2-esen) található, a teraszról vitorlások helyett autókat bámulhatunk, a távolban pedig a helyi panellakótelep tekinthető meg. Ezt leszámítva – le lehet ezt számítani? – a kerthelyiség kellemes, és az árak annak ellenére is nyomottak, hogy ha lenne egy csúzlink, simán átlőhetnénk a fővárosba az U-szöget.

A padlizsánkrém (990 Ft) ecetízű, ami valóban jobb, mintha például majonézízű lenne, de mi éppenséggel padlizsánízűre vágytunk. Gyári toasttal tálalják – egynek elmegy. A májgombócleves (650 Ft) vegyes tüzelésű megoldás. A levest alig érezni, a májgombóc viszont bajnok, többet is meg tudnánk enni, annyira jó. Talán külön készítették? Ennél is jobb, hogy kiváló pisztrángot (1990 Ft) kapunk. Vajon honnan érkezett? Vagy inkább ne firtassuk? A mellé adott joghurtos saláta friss zöldségekből van, úgyhogy kellemes kiegészítő. És nagyon kellemes a frizbi méretű „óriás” bécsi szelet (1850 Ft) is, amely persze hamis – sertésszűzből van –, de nem baj, hiszen (az étlapon) előre szóltak. Fájdalom, hogy nem krumplisalátát adnak mellé, hanem hasábot, olyan, mint egy gyorsétteremben zár­óra után. Édesség helyett inkább túrós csuszát (750 Ft) kérünk, és az átlagnál sokkal jobbat kapunk… Igaz, az „átlagra” az se nagyon jellemző, hogy csuszatészta lenne a túró, a tejföl meg a szalonna alatt. Egyébként minden okunk megvolt rá, hogy miért nem a cukros vonalon haladtunk: egy közeli fagyizót vettünk volna célba, amiről legendákat zengenek fővárosszerte. Csakhogy valami turpisság miatt végül nem akadtunk a nyomára. Persze visszamehettünk volna egy túrógombócra (650 Ft) vagy egy mákos gubára (480 Ft). Nem is értjük, hogy miért nem mentünk.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?