Helyreigazítás a Fertőzéstől félnek az operaház művészei a maszk nélkül tartott próbák miatt című cikkünkkel kapcsolatban

  • narancs.hu
  • 2021. június 11.

Helyreigazítás

Fertőzéstől félnek az operaház művészei a maszk nélkül tartott próbák miatt című, 2021. május 18-án megjelent cikkünk címében pontatlanul szerepelt, hogy a maszk nélkül tartott próbák miatt félnek az operaház művészei. A 2021. május 7-én hatályba lépett főigazgatói utasítás értelmében a próbákon minden munkavállaló köteles maszkot viselni. A dalszínház művészei a maszkhasználat elhagyásától félnek. Cikkünk címét ezért a következőképpen pontosítjuk: Fertőzéstől félnek az operaház művészei a maszk eldobása miatt.

Ugyanebben a cikkben tévesen állítottuk, hogy a szakszervezet március 2-i, a főigazgatóhoz intézett, a nagylétszámú próbák leállítását kérő levelére az Operaház nem válaszolt. Az igazság ezzel szemben az, hogy az Operaház március 4-én kelt levelében válaszolt a szakszervezet levelére.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?