13 hónapig hordta az anyja – Elképesztő tapírság Debrecenben

  • narancs.hu
  • 2014. október 2.

Hírnarancs

A főnök beugrott egy nyugdíjashoz, s tizenhárom hónapra megszületett a kis tapír. Putyin túltesz Petyán, Schmidt Mária megbúbolja Lázárt. Nem fosztogatnak, hanem osztogatnak, és nem Moszkvicsokat, hanem Ladákat. Hírek Rezsisztánból és környékéről.

Orbán Viktor nénit néz

A nap mondata kétségkívül a kis vezetőé. „Soha nem felejthetjük el és mindig tiszteletben kell tartanunk szüleink és nagyszüleink áldozatos munkáját, értünk tett erőfeszítéseit.” Nem, nem a 2010-es választások után mondta, amikor rátenyerelt a nyugdíjvagyonra, hanem a 2014-es önkormányzati választások előtt, amikor az egyik favoritja, Kocsis Máté alias Lucifer társaságában felkeresett egy idős hölgyet, bizonyos Jenci nénit. Nem is mondta, hanem írta, konkrétan a Facebookjára, ahol kétségkívül jól mutatnak a néni könyvtárának dús polcai. De vajon volt-e a könyvek között képekkel bőségesen illusztrált mű a labdarúgásról?

Schmidt Mária lerohanja az Egyesült Királyságot

Minden zsidóságok legnagyobb értője ragadott tollat a Heti Pártközlöny ma megjelent számában. A brosúra műfaji definíciója szerint nagypublicisztikai műben Schmidt Mária bemos egyet egy nagy király kormányának, miszerint: „Anglia nagykövete arról biztosított, hogy őfelsége kormányát nagyon érdekli a magyar holokauszt. Ami szép tőle, különösen annak fényében, hogy mialatt az európai, illetve a magyar zsidóság elpusztítása folyamatban volt, elődeit különösebben nem foglalkoztatta az ügy.” Ja, kérem, milyen igaza van! A magyar kormány elődeit viszont nagyon is foglalkoztatta „az ügy”: azt igyekszik épp elsikálni a művésznő.

false

Ám mivel még a pártperiodikákat is el kell adni valamivel, Schmidt Mária egy kormány kiskirályának is bemos néhányat, amikor nagyot publint: „Ha a politika a mindent átható cinizmusra és az elvtelenségre látszik lecsupaszodni, akkor megkezdődik a visszaszámlálás” – fogalmaz Lázár János viselt dolgai közül a zsidóvonatkozásúakat értékelvén.

Indul a vonat!

„Az utazás hangulatát emeli, hogy a szerelvényt Kürtös határállomásig a MÁV-START Aranycsapat-mozdonya vontatja, amit a Puskás-csapat tagjait ábrázoló, teljes felületet betöltő grafika díszít. (…) A vonatra a szurkolók nemcsak Budapesten, hanem Miskolcon, Nyíregyházán, Debrecenben, Püspökladányban, Törökszentmiklóson és Békéscsabán is felszállhatnak” – így ír a Magyar Nemzet. Nem így ír. A Magyar Nemzet úgy ír, mint az ötvenes években írtak – csak akkor még volt foci. Jól ki voltunk segítve vele.

Putyin túltesz Petyán

„Míg a világ egyes részein gyakran fedél sincs az ott élők feje fölött, és a szerencsésebbek is évtizedekre elköteleződnek a bankok felé egy aprócska lakás miatt, vannak, akiknek az egyszerű jólét sem elég, és olyan épületeket szeretnének a magukénak tudni, melyek révén egy kisebb falu vagy akár város lakhatási problémáit is meg lehetne oldani” – panaszkodik a femina.hu, de némileg meglepő módon nem Szijjártó Péterre, hanem nagy példaképünkre, Vlagyimir Vlagyimirovicsra. A szöveghez tett illusztrációból a vak is látja, hogy a fiúknak szülői támogatásostul, Pasa parkostul van még mit tanulniuk a nagy testvértől.

Nem fosztogatnak, hanem osztogatnak

És komolyan, ha már a ruszkovicsok szóba jöttek, nem vicc: most osztogatnak és nem fosztogatnak, és nem Moszkvicsot, hanem Ladát – persze ezt a nép ellensége, a privátbankár terjeszti róluk.

Új tapír Debrecenben!

Nagy az öröm Samu és Luna háza táján Debrecenben. 13 hónap vemhesség után megszületett a csíkos hátú. Nem mondják, hogy egy tapírral több vagy kevesebb már aligha számít Debrecennek, mert – ha volt királyság az elején, legyen a végén is – ez a kis csákesz speciel nagy király.

Figyelmébe ajánljuk

A hazai próféta

  • - turcsányi -

Van egy jelenet James Clavell 1975-ben publikált regényének tévéváltozatában: a nagyúr táncol.

Apád, anyád idejöjjön!

Amikor 1976-ban megjelent az eredeti Ómen-film (az azóta tetemes hosszúságúra nyúlt széria első installációja), az mind témaválasztását, mind megvalósítását tekintve tisztes elismerést és közben jeles közönségsikert aratott.

Faunok a méhesben

Harci kakasok, üzekedő katicák, tekergőző hernyók, túlérett gyümölcsök, kergetődző és táncoló faunok. Isteni lényekről leváló szárnytollak, méhrajzás és csonkolt kecskeláb – közel harminc művet, festményeket és szobrokat láthatunk a művészeti galériának is otthont adó régi villa első emeletén.

A „titkosegyetem”

  • Földényi F. László

Nevek a szereplőlistáról: Dr. Bódis József, Dr. Horváth Zita, Dr. Palkovics László, Dr. Pavlik Lívia, Dr. Szarka Gábor, és a többi doktor, meg a kancellárok, a miniszterek, az államtitkárok, az államtitkárok helyettesei, meg a helyettesek helyettesei… Upor László könyvéből néznek ki az olvasóra.

A szédülésig

  • Pálos György

A szerző e kisregény megjelenése idején, 2021-ben már befutott író, megkerülhetetlen irodalmárnak számít Katalóniában, és talán a világban is. Katalán identitása is közismert, ami szintén hozzájárul helyi nimbuszához.