A kampány mélypontja

  • narancs.hu
  • 2014. április 2.

Hírnarancs

Sok van, mi szégyenletes, de a Magyar Nemzetnél nincs semmi szégyenletesebb. Csak Rogán Antal. Esetleg Selmeczi Gabriella. Vagy Zsigó Róbert. Vagy Lázár János, vagy... A szerdai ámokfutásról tudósítunk.

A Magyar Nemzetnek semmi sem drága. És ezt a szó leghétköznapibb, anyagias jelentésében értjük, hiszen szakmai tisztesség, emberi méltóság és a hasonló bolsevik trükkök arrafelé már régóta nem gátolják a hatékony munkavégzést. De ma minden korábbinál világosabban látszik, hogy a pereskedéstől, az esetlegesen kirótt bírságoktól sem félnek – amit meglepőnek azért nem neveznénk. Bíznak a jó szerencsében, na.

Hiszen elég a legfrissebb termést nézni, és máris súlyos bírósági futamok néznek ki a rangos szerkesztőségnek. Az ügyészség már meg is kezdte a vizsgálódást, miután mai számában a napilap a Simon Gábor mellé állítólag kirendelt zárkaügynök (értsd: besúgó rabtárs) közlésére hivatkozva megírta: Mesterházy és Gyurcsány is tudtak a bukott alelnök piszkos ügyeiről. Márpedig – írja a hvg.hu – „a fogdaügynök lebuktatása, és az általa elmondottak kiadása, nyilvánosságra hozása államtitoksértésnek, az új büntető törvénykönyv szerint egész pontosan minősített adattal való visszaélésnek számít”.

Szintén a mai nap eredménye az a bátor okfejtés, hogy a derék Simon Gábor vagyona többek között a XVIII. kerület és az Auchan közti mutyiból származott. Az ügyészség megszüntette a nyomozást, az Auchan felháborodottan – és első blikkre igen meggyőzően – cáfol, és pert fontolgat, az MSZP pedig már be is jelentette, hogy perel. Sebaj, a közmédia már nagyban futtatja a Magyar Nemzet „információit”. Bővebben errefelé.

Ellenben Rogán Antal ingatlanügyeiről mélyen hallgat, érvelésük szerint azért, mert függetlenek. Ez a tegnapi nap poénja volt, ma azon nevethettünk, hogy előkerült még egy kisebb (vagy 100 négyzetméteres) tetőterasz a frakcióvezető jelenlétének fényében fürdőző lakóparkban. Ehhez képest Zsigó Róbert szerint „nincs Rogán-ügy” (lásd még: „nincs Schmitt-ügy”), Lázár János szerint a szocik csak irigykednek, Selmeczi Gabriella szerint pedig már a felvetés is értelmetlen, hogy Simon és Rogán ügye hasonlít. Hogy miért? „Csak.” (Vizuálisan érzékeny olvasóink itt szemlélhetik meg ezt a parádés választ. Csak óvatosan.)

Egek, minő unalom, nézni is tereh.

Gyorsítsunk!

Az OTP talán megveszi az MKB-t – értesült a Reuters.

A NATO nem működik együtt Oroszországgal, de tárgyalni hajlandók, ellenben Ukrajnához közeledni kívánnak – így döntöttek a külügyminiszterek.

Sólyom László azt üzente, ne szavazzunk nagy pártokra, de nem mondja meg, kire gondol, mert távol tartja magát a pártpolitikától. Van humora.

Megregulázzák a rezsicsökkentés ellen áskálódó, sötétben bujkáló közös képviselőket.

A tankönyvpiac államosítása miatt negyedével csökkent a magyar könyvpiac forgalma. Ha a tankönyveket nem nézzük, szolid növekedést látunk, a gyerekkönyvek pedig különösen hasítanak. (Az MKKE közzétett még csomó érdekes adatot.)

Figyelmébe ajánljuk