Bencsik András koordináta-rendszere szerint már legalább 55 ezer hazaáruló van Budapesten

  • narancs.hu
  • 2017. január 26.

Hírnarancs

Fizetett diákok tapsoltak az olimpiának, Zsidainál ingyen lehet parkolni. L. Simon a Figyelőnél, Orbán Brüsszelben, Kocsis Máté rendet tesz, egy angol férfi gyűjt a hős tornatanárnak. Csütörtöki híreink.

Taps és hazaárulás

1500 forintos órabérért tapsolhattak és érdeklődhettek a diákok azon a tavalyi eseményen, ahol a Társadalmi Párbeszéd az Olimpiáért bemutatta, milyen jó is volna nekünk és különösen Budapestnek az olimpia rendezése. Most a 24.hu birtokába jutott levelezés lerántotta a leplet a sok-sok izgága fiatalról, akiket a Focus Work nevű diákszövetkezet toborzott, küldött és fizetett, hogy örömködjenek az olimpiaszervezés hallatán. Az eseményt szervező Budapest 2024 Zrt. tagadta, hogy bármi köze lett volna a toborzáshoz, a diákszövetkezetnél pedig egyelőre mindenki túl elfoglalt a válaszadáshoz. Közben Bencsik András hivatásos civil lehazaárulózta azokat, akik aláírják a Momentum Mozgalom népszavazást kezdeményező íveit. Friss adatok szerint már vagy 55 ezer hazaáruló van a fővárosban. És a számuk egyre nő.

false

Ingyen parkolni

Enne egy jót, de sokba kerül a luxusétterem előtt a parkolás? Az első kerületben már ez sem gond, irány a budai Vár, irány Zsidai Roy valamelyik impozáns étterme! A Budavári Önkormányzat tavaly tavasszal ugyanis elfogadott egy rendeletet, miszerint a Várnegyedben lévő vendéglátóhelyekre érkező éhes vendégek ingyen parkolhassanak a belépés után 3 órán keresztül, így is épp elég nekik kifizetni a drága étkeket. A kedvezményezett intézmények között nemcsak Zsidai éttermei szerepelnek, hanem a Köztársasági Elnöki Hivatal, a Nemzeti Galéria és az MTA három intézménye, sejteni, hogy a legjobban ezzel ki járt.

false

Kukacok

Mindennapos médiapiaci mozgolódás rovatunk újabb epizódja: miután tavaly Schmidt Mária megvásárolta a Figyelőt, most háromtagú szerkesztőbizottság felállításával szeretné elérni, hogy a lap és az online verzió is „intellektuális, szerkezeti és vizuális” megújuláson essen át. Ezt a legjobban a jelek szerint a századvéges, Habony-barát Lánczi Tamás, a Terror Házában működő Tallai Gábor és L. Simon László (aki L. Simon) viheti végbe. A hírre reagálva a lap pénz-piac rovatának vezetője, Brückner Gergely felmondott. Közben új megyei hírportál alakul Fehérvár Kukac néven, amelyet a Fejér Megyei Hírlaptól elküldött újságírók hoztak létre a Veszprém Kukac mintájára. Szeretnék, ha a „kukacból” brand épülne.

false

 

Fotó: MTI

Make Európai Unió Great Again

Orbán Viktor ma azt mondta Brüsszelben, hogy az EU-ban a dolgok rosszul mennek és az irány is rossz. A Konrad Adenauer Alapítvány és az Antall József Tudásközpont által szervezett rendezvényen közölte, hogy Európa nem valósította meg a maga elé kitűzött célokat, sőt, egyenesen kudarcot vallott, több krízissel kell szembenéznie egyszerre: gazdasági-versenyképességi, demográfiai, biztonsági és külpolitikai krízissel. A cél természetesen az, hogy „újra naggyá tegyük az Európai Uniót”. De amúgy Brüsszel lehetőleg ne szóljon bele semmibe. Sok szerencsét!

Rend van-é?

Kocsis Máté nagyon szeretné megtudni, minden rendben megy-e kerületében, ezért konzultációs íveket küldött a lakóknak, meséljék el neki, rend van-e a házuk táján, a lakóházakban, a kocsmák és éttermek környékén, a játszótereken, a szökőkutaknál, a kiskutya füliben. És ha nincs, akkor majd az önkormányzat (Kocsis Máté) elrendeli, hogy az legyen.

Kocsis Máté, a helység kalapácsa

Kocsis Máté, a helység kalapácsa

Fotó: MTI

Jó tett

Egy közösségi pénzgyűjtő oldalon egy angol férfi adománygyűjtésbe kezdett Vígh György, a veronai busztragédiában megsérült tornatanár javára. A férfi elárulta, ő is családapa, korábban rohammentős volt. Megrendült, amikor értesült a tragédiáról, Vígh hőstettéről és arról, hogy a tanár a saját gyerekeit nem tudta kimenteni a buszból. A gyűjtést azért kezdte, hogy a tornatanár anyagi gondok nélkül épülhessen fel és eltemethesse gyerekeit. Eddig nagyjából 1 millió forintnak megfelelő összeg gyűlt össze, 123-an adakoztak, többségük magyar. A pénzt a londoni magyar nagykövetségen keresztül kívánja eljuttatni Vígh Györgynek.

Figyelmébe ajánljuk