Harry Potter halántéka már ősz a folytatásban

  • narancs.hu
  • 2014. július 8.

Hírnarancs

Seszták Miklós takarékra állította az állami cégeket, az AB elmeszelte a paksi beadványt és a trafikosok panaszát is. Szegény Harry Potter ebbe beleőszült, és Hermione hátán törte ketté a pálcikáját. Hírek a muglik világából kedden.

Seszták Miklós fejlesztési miniszter egy körlevélben leállított minden szerződéskötéstértesült  a Cink. A dolog úgy derült ki, hogy az egyik érintett állami cég alkalmazottja kiszivárogtatta az NFM-es körlevél lényegét, amit egyébként nem bcc-ztek, hanem minden címzettet odaírtak, így azt is tudni, száznál több céget érint az ügy.

A lap állami cégnél ülő forrása szerint:

„Seszták Miklós – NFM-miniszter – felfüggesztette az összes részben vagy teljes egészében állami cégben az összes szerződéskötést… természetesen a normál üzletmenethez szükséges szerződéseket újra lehet kötni, de hát azért ez nagyon képlékeny, hogy mi a normál üzletmenet… Semmi oka nincs, ahogy az sincs benne, hogy mikortól lesz ez feloldva, a második bekezdésben van csupán annyi, hogy ha mégis kötne valaki szerződést, akkor azt csak Sesztákkal és a vagyonpolitikáért felelős államtitkárral egyeztetve lehet csak. A tárgy is csak annyi, hogy: Szerződések felfüggesztése.”

Yo, bitch!

Yo, bitch!

Fotó: Mohai Balázs/MTI

Visszautasította az Alkotmánybíróság az Együtt–PM alkotmányjogi panaszát, tudósít az MTI. Az ellenzéki pártszövetség azért fordult beadvánnyal az AB-hoz, hogy lehessen népszavazást tartani a paksi erőmű állami hitelfelvétellel történő bővítéséről. Ezzel gyakorlatilag véglegesen eldőlt, hogy Paks-2 megépítését nem lehet megakadályozni.

false

 

Fotó: Németh Dániel

A trafikosok panaszát is kidobta az AB. Nem sértette a trafikosok tulajdonhoz való jogát, hogy az állam tavaly felforgatta a piacot, és egy szűkebb körnek adott dohányárusítási jogot – állapította meg kedden az Alkotmánybíróság. A testülethez a trafikrendszer bevezetése után 16, a rendszerből kiesett egykori dohányboltos fordult, mert szerintük a koncessziókon alapuló szisztéma sérti a tulajdonhoz való jogukat és a vállalkozás szabadságát – mindkét jogot garantálja az alaptörvény. Az AB viszont nem tartotta megalapozottnak a beadványokat. Az alkotmánybírók arra jutottak, hogy az új rendszer nem vonta el az előbbre valónak tartott tulajdonhoz való jogot, hiszen a trafikosok nem vesztették el a boltjaikat, csak a dohányárusítás jogát. Az AB szerint ugyanakkor senkinek sincs alanyi joga ahhoz, hogy egy adott, meghatározott vállalkozást folytasson, ahogy a jövőbeni, elvárt haszon sem alapjog.

false

A Harry Potter-széria 1500 szavas folytatását jelentette meg a Pottermore oldalon J. K. Rowling – számolt be róla a Huffington Post. A rövid történetben a 34 éves, házas, derekasan őszülő hajkoronát, arcán pedig egy misztikus sebhelyet viselő Harry Potter régi barátai, a mágiaügyi minisztériumban dolgozó Hermione és a családi vállalkozást működtető Ron társaságában látogat ki egy, a regény világából ismerős kviddicsbajnokságra. Az írónő a hatkötetes sorozat utolsó, 2007-ben megjelent darabja óta nem nyúlt a tinédzsergenerációt felnevelő sebhelyes varázsló karakteréhez, kiadója pedig a novella nyilvánosságra hozatala után is váltig állítja, Rowling nem tervezi a sikerszéria folytatását. (hvg.hu)

false

Figyelmébe ajánljuk