Ilyen nincs: olajról tárgyalt a magyar tónörökös Bahreinben!

  • narancs.hu
  • 2016. augusztus 30.

Hírnarancs

Budaházy börtönben, a Chili Budapesten, a Mediaworks meg ki tudja. Hírek!

13 év Budaházynak

Kedden reggel elsőfokú ítéletével a Fővárosi Törvényszék tizenhárom év fegyházra ítélte Budaházy Györgyöt, miután bűnösnek találták társtettesként elkövetett terrorcselekmény, felbújtóként testi sértés és kényszerítés bűntettében, mindezt bűnszervezetben elkövetve. Az ítélethirdetés nem zajlott valami csendesen, a szimpatizánsok balhézása miatt a folyosón rendőröknek kellett felsorakoznia.

A nézését meg a nadrágját

A nézését meg a nadrágját

Fotó: MTI

A Magyarok Nyilai nevű csoport ellen még 2011-ben indult büntetőper, a vád szerint 2007 és 2009 között a csoport több olyan robbantásos támadást követett el, melynek középpontjában az MSZP és az SZDSZ pártirodái, illetve politikusainak otthonai álltak. Emellett felgyújtottak több szórakozóhelyet és egy székesfehérvári bankautomatát, és őket gyanúsították a Csintalan Sándor elleni, még 2007-ben történt támadással is. Budaházy az ítélet szerint feltételesen sem szabadulhat, a közügyektől tíz évre eltiltották. A másodrendű vádlott 12 évet kapott, négy embert 10, egyet 9 évre ítéltek, ketten pedig rövidebb, felfüggesztett büntetésre számíthatnak. Mindenki fellebbezett, Budaházy házi őrizetben várhatja a másodfokot.

Elkelt! Elkelt?

Megy a kavarás a Mediaworks-nél: reggel megírta a Népszava, hogy a Fidesz-közeli Duna Aszfalt Kft. megkötötte a szerződést, és ezzel felvásárolta a Mediaworks Zrt.-t (többek között a Nemzeti Sport, a Népszabadság, és a Világgazdaság kiadója), ami egy osztrák cégcsoport, a Vienna Capital Partners (VCP) birtokában volt. Vagy van még mindig, az ATV-nek ugyanis a Duna Aszfalt Kft. szóvivője nem erősítette meg a hírt, délre pedig már maga a Mediaworks cáfolta azt. Közben a PM és Karácsony Gergely védelme alá vette a Népszabadságot.

Olimpia in da house

Beköltözhet az Eiffel Palotába a 2024-es budapesti olimpia pályázatának előkészítéséért felelős projektcég, a Budapest 2024 Nonprofit Zrt. A Napi.hu szúrta ki, hogy szerdán a Fővárosi Önkormányzat közgyűlése napirendre tűzi a cég alapszabály módosítását, változik a cégjegyzésre jogosultak köre, bővül a cég tevékenységi köre és változik a telephely is: a budapesti városháza helyett ez most már a félig a Fővárosi Önkormányzat, félig a Magyar Nemzeti Bank tulajdonában lévő Eiffel Palace Irodaház lenne. Eddig a cég működéséről nem sok mindent lehetett tudni, most azonban kiderült: két év alatt 19,1 milliárd forint került a céghez, ennyi szerintük bőven elég is lesz a pályázati anyagokra. Hurrá!

Ráhel tárgyalt

استقبل سعادة الدكتور عبدالحسين بن علي ميرزا وزير الطاقة بمكتبه بالهيئة الوطنية للنفط والغاز كريمة رئيس وزراء جمهورية المجر الآنسة راهل أوربان يرافقها قنصل جمهورية المجر لدى مملكة البحرين السيد بلازيزس جارامفولجي وبحضور الدكتور أحمد علي الشريان الأمين العام للهيئة الوطنية للنفط والغاز. #bahrain#oil#noga#kuwait#ksa#uae#qatar#oman

A 444.hu pedig azt szúrta ki, hogy a Bahrein-i Olaj és Gázügyi Hatóság honlapjára tavaly szeptemberben kikerült egy hír, mely „Az energiaügyi miniszter találkozik a magyar miniszterelnök feleségével” címet viseli. A hírrel több probléma is van, az egyik, hogy képet is csatoltak hozzá, amin nem Lévai Anikó, hanem Orbán Viktor lánya, Ráhel és kedves férje, Tiborcz István látható, a másik, hogy a jóisten sem tudja, hogy az egyébként semmiféle hivatalos állami tisztséggel nem bíró Orbán Ráhel és kedves férje mi a manóért tárgyalt olaj és gázügyekről az arab ország miniszterével.

Csúnya bünti az Apple-nek

Óriási, konkrétan 13 milliárd eurós bírságot szabott ki ma az Európai Bizottság az Appel-re, mert szerintük a cégnek az Írország által nyújtott adókedvezmény tiltott állami támogatásnak minősül. A vizsgálat még 2014 nyarán indult, mostani eredménye szerint a támogatással az Apple jelentős előnyre tett szert más cégekkel szemben. Írország és az Apple és fellebbezni fog a döntés ellen, így valószínűleg évekbe telik, mire a döntés jogerőre emelkedik, ha viszont így lesz, a cégnek minden kedvezményt kamatostul vissza kell fizetnie az íreknek.

Budapesten a Chili

20 év után ismét Budapestre érkezett a Red Hot Chili Peppers, akik szeptember 1-én és 2-án is koncertet adnak a Papp László Sportarénában. És ha már legalább négy napot nálunk töltenek, első estéjükön le is ugrottak a Qualitons Duna-parti koncertjére, ahol a kaliforniai banda frontembere, Anthony Kiedis még egy CD-t is kért a magyar együttestől. Azt rég tudjuk, hogy szuper fejek, hogy milyen az új lemezük és hogy milyen volt a nyár eleji osztrák koncert, a budapestit pedig várjuk sok szeretettel.

Figyelmébe ajánljuk