„Orbán gyerekkori álmai tűnnek megvalósulni”

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jan. 09., 19:51
kommentek
12
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Orbánról írnak a német lapok, Juhász váltja Szigetvárit, Gajdics a KISZ-ről gajdol, ingyenmunkát vállalnak az írók. Ja, és rohadt hideg lesz. Hírek hétfőn.

Szibériai eredet

Marad a fogvacogtató, hajléktalanok és fűtetlen terekben éjszakázók számára életveszélyes hideg. Egy visszahajló okklúziós front havazást hozhat, de hajnalra a szibériai eredetű hideg légtömegben minden feltétel adott lesz az erős lehűléshez, fogalmaz az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mi úgy mondjuk ezt egymás között, hogy kurva hideg van. (Ami a borús jövőt illeti, lásd metszően pontos meteoblogunkat!)

Kabátadási ügy

A szokatlan hideg miatt indult el hétvégén a Szabadfogas-mozgalom: az utcákra kirakott fogasokon meleg ruhát, kabátokat gyűjtenek a rászorulók számára. A segíteni akarók Pécsen az irgalmas rend temploma előtt helyeztek el egy fogast, ám egy 24.hu által kiszúrt Facebook-posztból az derül ki, hogy az irgalmas rendiek nem látták szívesen a kabátokat, úgyhogy át kellett vinni az egészet a Csinos presszó elé. Ennyit az irgalomról mára.

Havanna lakótelep

Havanna-lakótelep

Fotó: MTI

Didergő jegyautomaták

A farkasordító hideg a BKK jegyautomatáit sem kímélte, a cég a Facebookon közölte, hogy 78 automata fűtése felmondta a szolgálatot még vasárnap, ezek nem üzemelnek az extrém hidegben. A szerelők már szerelnek, úgyhogy akár kedd reggelre csatasorba állhatnak a didergő automaták, reméljük ők és kevésbé érzékeny társaik sikeresen átvészelik a közelgő éjszakát, ami – mint arra már utaltunk – szintén roppant hidegnek ígérkezik.

Orbánról a tükörben

Orbán korrupt rendszeréről írt hétfőn a német sajtó, egészen pontosan a liberális Der Spiegel és a szintén liberális Süddeutsche Zeitung. A Spiegel-cikk azt állítja, hogy Orbán a hatalom megtartása érdekében korrupt oligarchikus rendszert épít ki, aminek a barátok és családtagok a kedvezményezettjei. A szerző kitér a felcsúti stadionra és kisvasútra is, amellyel a miniszterelnök gyerekkori álmát valósítja meg. A müncheni napilap a magyar sajtó helyzetét állítja a középpontba, cikke szerint egyre több magyar sajtóorgánum kerül Orbán bizalmasainak ellenőrzése alá. A hvg.hu által szemlézett cikkben szerepel Andy Vajna, Schmidt Mária, a Népszabadság és az Origo története is.

Robog

Robog

Fotó: MTI

Juhász szavazatokat maximalizál

Változás lesz az Együtt vezetésében februárban, Juhász Péter lehet a pártelnök Szigetvári Viktor helyett, értesült az Index. Szigetvárinak a laphoz került pártelnöki pályázatában az áll, hogy szerinte a szavazatmaximalizálás szempontjából az a legjobb megoldás, ha Juhászt teszik meg elnöknek, a leköszönő Szigetvári pedig az Országos Politikai Tanácsot, a párt választmányát vezetné. Ez azt jelenti, hogy Szigetvári maradna az élvonalban mint szervező, de a párt arca kifelé Juhász lenne, összegez az Index.

KISZ, my ass!

Még Stumpf András is meglepődött azon, hogy Gajdics Ottó, a Magyar Idők főszerkesztője KISZ-titkár volt. Ennek így adott hangot a riporter: „Nem mondja, hogy KISZ-tag volt!” És Gajdics pont ezt mondta, úgyhogy kivágta magát: „De” – mondta. Hozzátette valamiért ezt is: „Nincs ezen mit szégyellni.” Hát jó, ha nincs, nincs, erre nem is pazarolnánk több szót, mert az komolytalan lenne, és hát maga Gajdics is „szeriőz sajtót csinál”.

Ingyenmunkások

Megszületett az év eddigi legszimpatikusabb akciója: az állami íróakadémia ellen tiltakozó írók ingyen tanítanának pályakezdő fiatalokat. A lavinát Ijjas Tamás költő indította el, ehhez a felajánláshoz egy sor fiatal és majdnem fiatal író csatlakozott; ők tehát arra vállalkoznak, hogy ingyen elvégzik azt a munkát, amire százmilliókat nyúl le egy állami cég, a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. – írtuk az akcióról hírt adó publicisztikánkban.

Meghalt Zygmunt Bauman

A nagy szociológus 91 éves volt. Ebből a remek interjúból kiderül, kitől kell most búcsúznunk.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jan. 09., 19:51
kommentek
12
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 12 Cheyenne
  Cheyenne
  2017. január 10., kedd 19:14
  Mr. Pöf Pöf..
 2. 11 Hóvarjú
  Hóvarjú
  2017. január 10., kedd 15:09
  Petri: "Rettenthetetlen hülyék kora jő", úgy látszik KISZ-titkárokkal fűszerezve.
 3. 10 rworse
  rworse
  2017. január 10., kedd 11:00
  "Stumpf: - Ahol már Gajdics is elhajló... Tényleg, őszintén, hogy bírja a hallgatóit?

  Gajdics: - Úgy, hogy nagyon szeretem őket. Abba a korosztályba tartozom, amely az életének felét a Kádár-rendszerben élte le. A másik fele meg még véletlenül sem azt hozta, amire 1989-ben vágytunk. Én tehát értem ezeknek az embereknek a mélységes csalódottságát, fájdalmát, keserűségét, indulatát."

  -.-.-.-

  Könyörgöm, hat éve NER van! Hat év óta mitől csalódottak?!


  ----------------------------...................................----------------------------.........................

  "Gajdics: - Kikérem magamnak! Szó sincs vértolulásról!

  Stumpf: - Dehogy nincs. Akármelyik médiaszereplését nézzük, ha szóba hozza „kommunistákat”, elbődül, megemelkedik a székben...

  Gajdics: - Amikor ebédel a család, akkor is elindul ez a folyamat, amit igen érzékletesen leírt az imént. A lányom mindig rám szól olyankor: apa, ne üvölts! Pedig nem üvöltök. Sem harag, sem gyűlölet nincs bennem. Ilyen az orgánumom."

  -.-.-.-.-.-.-.-.-.-

  Ehhhehehehehehe. Hehehehhhehehehehe.

  ---------------------------..................................----------------------------------------.........................

  Stumof: - "Nem mondja, hogy KISZ-tag volt!

  Gajdics: - De. Nincs ezen mit szégyellni.

  Stumof: - KISZ-titkár is?

  Gajdics: - Az is. Én zártam be a Nyíregyházi Főiskola KISZ-irodájának ajtaját – amikor Gyurcsányék Demiszt csináltak belőle, abban már nem vettünk részt."

  -.-.-.-.-.-.-.-.-

  Miért nem vettek részt? Mert a DEMISZ a nevében demokratikus volt?
 4. 9 Világos
  Világos
  2017. január 10., kedd 10:50
  Kedves Magyarok
  Orbán gyermekkori álma ? ha csak az lenne. Ez ami történik már a jövökori vágya.
  Hol kezdte ? Irja be Hahót tőzegbán
  nya. Hol végzi ? Balosok, jobbikosok rajtatok a sor ne tököljetek. Jövőre VÁLASZTÁS.
  Jobbik esetben a KISZ volt az MSZMP belső ellenzéke, nem ez lenne a nagyobb baj.
  A sok köpönyegforgató a mi pénzünkön gazdagodik. Nem az számit hogy ki és mi volt
  hanem mennyivel járul
  Úrunk kasszájához. és juson is maradjon is. A párhovatartozás csődöt mondott.
 5. 8 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2017. január 10., kedd 10:04
  Stumpf se kutya, de Gajdics Ottón nehéz túltenni, ő ugyanabban az interjúban komcsizik (egy komcsi iskolaigazgató üvöltött vele), amelyikben a saját KISZ-titkári szerepét mentegeti.
  Nehéz Gajdicson túltenni, bár Stefkának és Kövér Lászlónak majdnem mindig sikerül.
 6. 7 reuters
  reuters
  2017. január 10., kedd 10:00
  Gajdics (Magyar Idők seggnyaló lap főszerk.) nem egy mezei KISZ tag volt, hanem KISZ-titkár.
  Nagy különbség!
  Ugyanis, aki egyetemre akart menni, az mind KISZ tag kellett, hogy legyen. Viszont KISZ-titkárnak lenni nem volt kötelező.

  De, hogy dicsekedjek "bátor" ellenzéki múltammal (mint az egykori MDF-es országgyűlési képviselő, aki direkt rossz vonatra ültette fel a szovjet katonákat, nyilatkozta a HVG-nek), engem nem akartak felvenni a KISZ-be, mert hosszú hajam volt a la Rolling Stones.
  Aztán meghunyászkodtam, és a Beatlesre igazíttattam.
 7. 6 rworse
  rworse
  2017. január 10., kedd 08:18
  A rendszerváltáskor is a párttitkárokból, KISZ-titkárokból lettek a legvéresszájúbb (legvéresebb-szájú) ántikomenisták. No persze nem eleve (én például MSZP-be léptem át), de aki igen, azt külön érdekes volt nézni.
  Az is érdekes, amikor egy Stumpf András kérdezget másokat mamelukságról.

 8. 5 vilsi
  vilsi
  2017. január 10., kedd 08:13
  -Minden diktátor előbb-utóbb kitöri a nyakát – csak az a baj, hogy előbb a miénket!
  -Külföldről hozatja 4 milliárdért a bútorokat a „puritán” melnök. A kritikák után magába szállt, és így módosított - „magyarosra” : 16 háromlábú szék, 10 lóca, 21 téka.
  -A Moszkva tér ismét Moszkva tér! (Legalábbis, míg Putyin el nem megy).
  -A Kossuth Rádió, a műsor után, nem kis meglepetésemre ezt mondta:
  A műsort készítette Orbán Viktor megbízásából, Andy Vajna és Rogán Antal közreműködésével, a Mészáros-Habony Zrt.
  -Még egy ilyen elkúrás, mondta, és mész börtönigazgatónak!
  -Nem lett volna jobb, ha Kádár után mindjárt Orbán jön? (Demokráciához demokraták kellenek).
  -Nem adták el az ország aranykészleteit, csak a mérleg másik oldalára került.
  Nem csalt meg a barátnőm, csak egy másik férfi oldalán jelent meg.
  -Nem értette, mennyi a 223 milliárd, csak meglátta a pénzt az ablakban. Még ma is csodálkozik, hogy nem tudja elkölteni. (Rákaptak a lopásra és elnevezték politikának).
  --Az LMP ötfős parlamenti frakciója tavaly 100 milliót költött kommunikációra, tanácsadásra, útburkolatra – 20 milliót fejenként. „Hogy vagy, Erzsi?” – 100eFt, „Ne igyál sokat” – 200eFt. Utóbbit a KDNP megfogadta, mert csak 100 ezret költött pálinkára. Harrach, miután elszívja cigarettáját, meghúzza a laposüveget (II. Lapos) és jól beolvas a szociknak. (A házelnök szondázást tervez).
  -Mire költött a Fidesz-frakció? Látogatás: A házasság globális fóruma, 2M Ft; sertésfarkok vágása, kurtítása konferencia 300eFt, elefánt-kihalás fórum, Dél-Afrika 1,8M Ft. Kit érdekelhetett az elefánt-disznó-házasság témakör?
  -Pénzhamisításért másfél évet kapott a fideszes ifjúsági elnök? Akkor az nem fideszes.
  -600 milliót adnak egy, egyébként már most ingyen letölthető, vármegye-enciklopédiára, „külképviseleteknek”.
  A román, a szlovák, a szerb külképviseletek szintén nagyon fognak örülni a 63 vármegye közül az olyanoknak, mint Brassó, Fogaras, Pozsony, Nyitra, Bács, Szerém, Torontál.
  -Épül az úszó VB épülete, a Dagály-kocka. Utolsó szakaszában Rubik-kockává fejlesztik, ahol az egyes részkockák sztár-úszóink, sportpolitikusaink nevét fogják viselni.
  -Főnök, hát nem lovas nemzet vagyunk? –Is. Most vízilovas nemzet.
  -Egymást érik a szocialista korrupciós ügyek, nyilatkozta a Fidesz 2017-ben. Utána néztünk: Gyurcsány hátsó autókereke többször belógott a TILOS A PARKOLÁS területre.
  -Megkergült a vezető nélküli 4-es metró és az utasokat bevitte a javító alagútba.
  Félő, hogy legközelebb a gép ezt mondja be: KÖVETKEZŐ MEGÁLLÓ: POKOL KAPUJA. KÉRJÜK AZ UTASOKAT, HAGYJÁK EL A SZERELVÉNYT ÉS ERRE FIGYELMEZTESSÉK UTASTÁRSAIKAT IS!
  -Mikor a 4-es metró többször leragad és egy istennek sem indul tovább, ez hallatszik:
  MŰSZAKI HIBA MIATT A SZERELVÉNY PÁR PERCIG NEM INDUL. KÉRJÜK KEDVES UTASAINKAT, ISMERKEDJENEK MEG EGYMÁSSAL, UZSONNÁZZANAK MEG ÉS CSERÉLJÉK KI POLITIKAI NÉZETEIKET!
  -A Magyar Feministák Egyesülete keresi az alábbi dalszövegek íróját:
  Harmat csillog ezüstös levelen,
  Ezt a barnát magamnak nevelem.
  Hajt is a szóra, a jóra szívesen,
  Holtomiglan a gondját viselem!
  Szőke kislány, csitt, csitt, csitt!
  Repüljünk csak egy kicsit!
  Viseld magad szépen,
  Fenn vagyunk az égben.
  Csitt, csitt, csitt! (galambom) Egy kicsit!
  -Míg harangoztak, a másik adón bemondták a III. világháborút.
  -Örömhír! 19 óra van! (Mária Rádió)
  -Vége a Klubrádió Szabad Sáv-jának, miután Rangos Katalin behívta a kétmilliomodik, utolsó budapesti lakost is.
  -Ugyan itt a Szószátyár arról nyitott vitát, hogy a kili-bubu, vau-vau, kot-kot-kot kölönböző nyelveken mért különböző? A kérdést továbbítottam kisunokámnak, aki így nyilatkozott: oá-oá-oá, mmm-mmm, prrr-prrr-prrr!
  -Avangarde költőnk a világmindenség lényegét így foglalta össze:
  kuki kuki
  nuni nuni
  kuki nuni
  nuni kuki
  -Tini lányom, miután kikapott szaftos káromkodásáért, most így szitkozódik: Teringettét! A teremburáját! A rézangyalát! A szexmunkás anyját!
 9. 4 szegedi789
  szegedi789
  2017. január 09., hétfő 22:42
  egy "önként lebukott", de azonnal intenzíven gyurcsányozó (volt) kiszes ... és nem a tóthottó!
 10. 3 Kovacs
  Kovacs
  2017. január 09., hétfő 21:47
  És akkor te lennél tiszapolgári a cserkész esteken az aranybirka. Persze, vasorrú bába senki nem akar lenni. Minden világos. Pedig nagyon kellene egy seprő.Vasorrú.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Hírnarancs

Lemaradt a napi hírekről? Ne csüggedjen! A HírNarancs minden este lakásába szállítja a legfontosabbakat.

Hírnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt