Orbán miatt rohad a település, ezért lemond a polgármester

  • narancs.hu
  • 2017. január 15.

Hírnarancs

Felcsút szomszédjában középkori állapotok, a közszolgálati csatorna cenzúrázott egy youtube-videót, Nyerges Zsolt pedig Simicskával kapcsolatban vallott.

Járdára se futja

Óbarok polgármestere teljes elkeseredésében kijelentette, hogy amint elfogadják az új költségvetést, lemond posztjáról – derül ki a Hír Tv riportjából. Bórbíró Mihály, a Felcsút közelében fekvő település független polgármestere szerint azért kerülik el községét a nyertes uniós pályázatok és állami támogatások, mert neki nincs kellő politikai támogatottsága. A 800 lelket számláló Óbarok első embere nem kér sokat: fel szeretnék számolni a középkori állapotokat, hiszen a településnek járdája sincsen. Míg Felcsút 40 millió forintot kapott járdaépítésre, addig Óbarok egész éves költségvetése mindössze 60 millió forint.

false

 

Fotó: MTI-Szigetváry Zsolt


A KLIK prózai valósága

Pár napja küldött furcsa levelet a KLIK (új nevén Klebelsberg Központ, azaz KK) az iskolaigazgatóknak, hogy írják össze gyorsan hányan tanulnak rovásírást választható tantárgyként, vagy csak úgy hobbiból, szakkör keretein belül. Miután mindez kiderült, a KK közleményben árulta el érdeklődésének okát, hogy nincsen nekik ezzel semmi hátsó szándékuk (bevezetni kötelező óraként, mint a hittant, vagy ilyesmi), pusztán ki akarják elégíteni a kíváncsi sajtót. Véleményünket itt olvashatják.

false


Az oktatásnál maradva, jöjjön egy kis cenzúra

Kevésen múlt, hogy ne kerüljön porszem a kormánymédia alternatív valóságképének fogaskerekei közé, ugyanis majdnem műsorba került egy kis oktatáskritika. A fiataloknak szóló Petőfi Tv szerkesztői felkértek egy youtube-vloggert, hogy videóüzenetben meséljen kicsit arról, hogy miért fontos iskolába járni – írja az Index. Donát mesélt is szépeket arról, hogy az iskola megtanít az alapokra és „hihetetlen erő” lakozik a falak között, mivel ott képezik az ország eljövendő generációját. Ezekkel a gondolatokkal nincs is semmi baj, a szerkesztőknek is tetszett, de Donát mondott mást is. Többek között azt, hogy a magyar oktatási rendszer botrány, a tanárok kiégtek, a módszerek pedig elavultak. És erre mindjárt rángani kezdett a vágó szorgos keze, hiszen adásba már egy kritikamentes videó került arról, hogy minden rendben van a magyar oktatásban.


Nem vesztem össze Simicska Lajossal

Legalábbis ezt állítja Nyerges Zsolt a Közgép leköszönő elnöke az Indexnek adott interjújában. A sejtelmes nyilatkozatokból nem sok minden derül ki a valódi okokat illetően, Nyerges elmondta, nem veszett össze Simicskával, és igaz, hogy elnök már nem lesz a Közgép élén, de a részvényeit megtartja. Különben is, elfáradt.


Trump hízeleg Putyinnak,

még az Obama által bevezetett Oroszországot érintő szankciókat is visszavonná. „Ha kijövünk egymással és Oroszország tényleg segít nekünk, akkor miért kellene bárkinek is szankciókat alkalmaznia olyasvalaki ellen, aki nagyszerű dolgokat tesz?” – idéz a The Wall Street Journal-nak adott interjújából a hvg.hu. Trump várhatóan a beiktatása után nem sokkal szeretne leülni Putyinnal konzultálni, méghozzá Rejkjavikban,

false


Megjárta

Gyalog indult el egy fiatal ír férfi a Keleti pályaudvar metróalagútjában a Stadionok felé – számol be az Index.  A kalandtúra azonban meghiúsult, mert a BKK munkatársainak sikerült őt visszacsábítaniuk a peronra. Így nem csak az életét mentették meg, de büntetőeljárást is indítottak ellene „közérdekű üzem megzavarása”miatt.

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?