Orbán mindent elkövetett, hogy elterelje a figyelmet a legnagyobb gyalázatról

  • 2015. február 27.

Hírnarancs

Egyelőre sikerült is neki. Úgy tűnik, jobban érdekli a közvéleményt, milyen hülyeségeket beszél, mint hogy törvénybe írják a szabad rablást, és azt is, hogy hülyén halljunk meg.

30 évre titkosítanák a paksi beruházást

Ma tárgyalta a parlament törvényalkotási bizottsága a javaslatot, amelynek értelmében 15 év helyett 30 évre titkosítanák a paksi szerződések egy részét. Nagy részét. „Kábé az nem lesz titkos, hogy milyen színűek a falak, mert az messziről látszik, mondhatnám tréfásan” – mondta Szél Bernadett LMP-s képviselő. „Tényleg nem értem, miért gondolják azt, hogy közpénzekről szóló szerződéseket harminc évre titkosítanak, ráadásul felháborodás is van már – folytatta, és idézett egy állampolgári levélből, amit kapott. – De azt nem fogják tudni titkosítani, hogy ki volt a képviselő, aki ezt megszavazta!” 500 milliárdnyi korrupciós kockázata van a projektnek, mutatta ki egy korábbi tanulmány. Szél szerint „tehát ez a törvény arról szól, hogy hogyan fogják ezt ellopni.” (További részletek a 444-en.)

Rémálmaiban visszainteget

Rémálmaiban visszainteget

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Hogy mekkora a tét, és hogyan lehetne ezen javítani, arról lásd interjúnkat a fent idézett kutatás vezetőjével: „400-500 milliárd forintot oszthatnak vissza” – Tóth István János Paks 2 korrupciós kockázatairól

Természeténél fogva

Orbán Viktor évértékelőjén megint elmondott egy rakás demagóg hülyeséget, és néhány kifejezetten kártékony szlogent is elsütött. Hogy mi következik a beszédből, arról írtunk részletesen, most csak emeljük kalapunkat a kivételesen gyáva megoldás előtt, hogy a paksi titkosítást sikerült arra a napra időzíteni, amikor Orbán a legnagyobb bohóckodást nyomja le.

Buda-Cash

Nem igaz, hogy önfeljelentés alapján indult eljárás a Buda-Cash brókercéggel szemben – mondta a Portfoliónak adott interjúban Windisch László. Az MNB alelnöke elárulta, hogy a korábban elhangzott 100 milliárd forintnak, amit az MNB kedden sajtótájékoztatón számon kért a Buda-Cashen, csak egy kisebb része tűnt el a Buda-Cash-ügyfelek számláiról, nagyjából 30 milliárd forint értékben, és 60-65 milliárd forinttal a DRB bankcsoport felé nem tud elszámolni a brókercég.

A Buda-Cash és az érintett bankok felszámolásáról akár már jövő héten dönthetnek, így hamarosan elindulhat az ügyfelek kártalanítása is – mondta az alelnök, megerősítve ezzel a hvg.hu csütörtöki értesülését. (via hvg.hu)

Közben a kiválasztottak

gyarapodnak szépen tovább. A mai nap egyik apró örömhírét mi fedeztük fel: Mészáros Lőrincet újra közpénzzel dobták meg: cége 250 milliós megbízást kapott a kormányhivataltól. Szívet melengető részletek errefelé.

Egy korábbi ünnepi pillanat Lőrinccel

Egy korábbi ünnepi pillanat Lőrinccel

Fotó: MTI

Király

A másik örömhír folyamatos, és mindennap a nemzet egészének megelégedésére szolgál. Arra gondolunk, hogy Orbán Viktor felköltözik a várba, és előtte-utána kicsit átalakítja azt. Az OSA programsorozatot indít, mert szerintük akad itt egy-két bökkenő. Lásd interjúnkat: „A nemzet erkölcsi tartását roppantja meg” – Mink András történész a budai vár felújításáról

Szánkósok, szevasztok!

Simicska Lajos tombolt: dzsungelharcos vagyok, a kamerák előtt foglak szétverni – mondta a Célpont szerkesztőjének telefonon a hír24 cikke szerint, amely a Hír Tv Célpont c. műsor készítőinek kálváriájáról számol be, mellesleg igen szórakoztató részletekkel. Ha kíváncsiak említett műsor szakmai és erkölcsi kvalitásaira, bátran ajánljuk a sütőporos akciót a magyar sajtó történetének legsötétebb lapjairól.

Figyelmébe ajánljuk