Közelít a százhoz a visszaadott állami plecsnik száma

  • narancs.hu
  • 2016. augusztus 25.

Hírnarancs

Ördögűzést javasol Kukorelly, dagad a lovagkereszt-visszaküldési botrány, közben csöndben átszabják az igazságszolgáltatást. Hírek.

Űzzünk ördögöt!

Olyan gyorsan rövidülnek a nappalok, ahogy felpörög a visszaadottlovagkereszt-számláló, legalábbis ez lehet az érzésünk így augusztus utolsó hétvégéje felé közeledve. Holnap a jó öreg napkorong 5:55-kor kezdi meg szokásos munkáját, a másik számláló pedig per pillanat, vagyis csütörtök este 18:30-kor 92-n áll. Bár az MTI nem tudósít a visszaadáshullámról (talán megvárják a kerek számot), és persze Áder János is hallgat, mégis ettől hangos a sajtó. Kukorelly Endre például a nol.hu virtuális hasábjain szólította meg a Főhöst (?), és tett egy javaslatot arra, hogy mindenki kezdje magán az ördögűzést, különben rámegy a haza. „Senki nem ördög, mindenkiben van ördögi” – állítja az író.

Fliegauf Bence, a Csak a szél című film rendezője is visszaadta a maga keresztjét, Áder János „dugja – hogy mást ne mondjak – a többi közé!”, írta a rendező, miután felidézte, hogy Hitler szuper autópályákat épített. Levelét eddig több mint ezren osztották meg a Facebookon.

false

 

Fotó: Kallos Bea/MTI

Megkérdőjelezhetetlen dolgok

Áder János nem szól, ő megteheti, Lázár János viszont kénytelen volt mondani valamit az ügyről a soron következő, hatvanadik kormányinfón. Ez sikerült neki: „Vannak olyan teljesítmények, amelyek megkérdőjelezhetetlenek.” De – és most jön a legjobb rész – nem mindenben ért egyet Bayer „szabadszájú” publicisztikáival, és amúgy is csak végrehajtotta felettese, Áder döntését. A kurva anyját, szokta mondani ilyenkor a Főhös, de mi csak azt mondjuk: sag schon!

Azt azért jegyezzük meg, hogy a mostanában publicisztikának nevezett Bayer-baromságokat az sem olvasta, aki felterjesztette őt a díjra. Pintér Jolán, a Gulagokban Elpusztultak Emlékének Megörökítésére Alapítvány elnökhelyettese – az elnök nem is tudott helyettese akciózásáról, derült ki korábban – ma is úgy gondolja, jól tette, amit tett, számára csak a Gulag a fontos, mondta a Népszabadságnak.

LSD az ivóvízben

No, de vannak ennél fontosabb dolgok is, például az, hogy a Fővárosi Vízművek bármikor LSD-t csempészhet az ivóvízbe – ez áll a Magyar Kétfarkú Kutyapárt egyik plakátján. Az ellenplakátkampányra 22 milliót gyűjtöttek össze eddig adományokból, ebből kijön 400 óriásplakát, 400 citylight, 100 ezer A4-es plakát és ugyanennyi A3-as matrica, írja a hvg.hu. A párt összesen 30-40 üzenettel készül. A kormányinfón Lázárt ezekről a plakátokról is kérdezte a Népszava, a miniszter meglepő válasza az volt, hogy tetszenek neki a plakátok, hiszen „a humor és az irónia is hozzátartozik a politikához”. Van egy olyan sejtésünk, hogy ez a mondat is plakáton fogja végezni rövidesen.

false

 

Fotó: Magyar Kétfarkú Kutyapárt/Facebook

Új bíróság

Egy törvényjavaslat szerint módosítások jönnek az igazságszolgáltatásban: új bíróságokat hoznak létre, létrejönne például egy új szervezet közigazgatási bíróság néven, „a jövőben itt határozhatnának például a Nemzeti Bank, a Médiatanács, a Közbeszerzési Döntőbizottság és még egy rakás más állami intézmény döntéseinek jogszerűségéről”, írja a 444.hu. Az Országos Bírósági Hivatal hivatalosan sem támogatta a tervet, mert a lépés veszélyezteti a bírói függetlenséget és korrupciós kockázatot is hozhat, állítja a portál. Lázár Jánost erről is kérdezték a kormányinfón, szerinte ez egy sima szakmai kérdés. Lázár a „teljes hülyeség” szókapcsolatot is használta a témában adott válaszában, nyilván az irónia és a humor jegyében.

Shiny Happy People

Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere, aki a jóistennek, a szerencséjének és Orbán Viktornak köszöni a gyarapodását, tartalmasan töltötte vakációját.

false

 

Fotó: Sióréti Gábor

Figyelmébe ajánljuk