Repkedtek a milliárdok – Kedd súlyos hírei

  • narancs.hu
  • 2013. november 12.

Hírnarancs

Mint a sorozatokban: az újabb és újabb epizódok újabb és újabb tényeket hoznak napvilágra – persze egyre súlyosabbakat:

Tovább pörög a Nemzeti Adó- és Vámhivatal botránya. A NAV ellen feljelentést tevő Horváth András volt adóellenőr az Indexnek adott interjújában szépen ecseteli (sajnos nevek dobálása nélkül), hogyan hunyt szemet a hivatal a nagypályás adócsalók ügyei előtt. A NAV állítólag feljelenti Horváthot rágalmazás miatt. Erről az ügyről (reméljük) még sokat fogunk hallani: Horváth ugyanis azt mondja, bizonyítékai is vannak, nem csak állításai.

Ha a világ az egyik, akkor mi nyilván a másik irányba robogunk. Miközben vidámabb/hanyatlóbb országokban a bankkártyák használata a leggyakoribb a vásárlásoknál, kormányunk most havi kétszeri ingyenes készpénzfelvételről gondoskodik. Az ingyenest persze vastag idézőjelek között kell érteni: ahogy azt Kovács Levente, a Bankszövetség főtitkára a Kossuth rádióban kifejtette, ez a húzás szerény 100 milliárdos pluszköltséget jelent majd a társadalomnak.

A CBA kötődései eddig sem voltak kérdésesek, de most úgy látszik, viszonya a Fidesszel az eddiginél is magasabb hőfokra kapcsolt: a Népszava birtokába került ugyanis egy levél, mely szerint a cégcsoport két résztulajdonosa – Baldauf László (korábbi interjúnk vele itt olvasható) és Lázár Vilmos – a békemeneten való részvételre ösztönözte a CBA dolgozóit. Hiszen „csak összefogva tudunk gátat szabni és kategorikusan elutasítani a posztkommunista, liberális gazemberek mesterkedéseit, akik lépten-nyomon elárulják hazánkat”. Az ízes, minőségi levél teljes szövege itt olvasható.

Végül ma sincs Hírnarancs Balogh József nélkül: a magyar közélet nőverő tahófejedelmének talán inkább a bányászszakmát kellett volna választania (a magyar bányászoktól elnézést kérünk), hiszen ez az úgynevezett férfiú napról napra újabb és újabb mélységekbe képes önmagát leásni. Tegnap este például izzadt kis ujjacskáival lelkesen megszavazta, hogy vonják le a tiszteletdíját Vadai Ágnesnek és Szűcs Erikának (mindkettő: DK), akik monoklival tiltakoztak a tisztelt házban – történetesen épp a Balogh Józseffel feltűnő azonosságot mutató B. József ottléte ellen.

Figyelmébe ajánljuk