Reszkessetek, buckalakók! – Terebélyesedik a válsághelyzet

  • narancs.hu
  • 2015. szeptember 18.

Hírnarancs

Orbán iszlámellenes-ellenes, Szijjártó majdnem haverkodik, folytatódik az egyetemi juhászképzés. Mondd azt, hogy 8-8-8! Mondd azt, hogy beeee!

Lezárták a szerb–horvát határt

A reggeli címlapokat az a hír uralta, hogy Horvátország nem bír a menekültekkel. Az MTI beszámolója szerint „a nyolc horvát–szerb határátkelő közül hetet lezártak, csak a bajakovói átkelő maradt nyitva, amely a Belgrád–Zágráb autópályán van. A szerbiai Sidről érkező migránsok illegálisan lépik át a zöldhatárt a kelet-szlavóniai Tovarnik körzetében. A határsértőket pedig a hatóságok már nem Zágráb felé, hanem a magyar határ mellett, a Baranyai háromszögben fekvő Pélmonostor (Beli Manastir) városába szállítják tovább.” A Népszabadság viszont már arról írt, hogy „új front nyílt Magyarország déli határán a menekültáradat elleni küzdelemben. A szerb–magyar határ lezárása után Horvátország felé kerülő migránsok a kerítést megkerülve a magyar határon kelnek át.”

Ugyanekkor jelentette az MTI: „Csongrád és Bács-Kiskun után újabb négy megye, Baranya, Somogy, Zala és Vas megye területére hirdette ki a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet a kormány. A péntek reggel nyolc órától hatályos döntés a Magyar Közlönyben jelent meg.”

És akkor adjuk át a szót Orbán Viktornak!

false

 

Fotó: MTI


A miniszterelnök reggeli rádióközleményében arról beszélt, hogy „péntekre virradó éjszaka megkezdődött az ideiglenes műszaki határzár építése a magyar–horvát határon, a kerítést 41 kilométeren építik ki, és az első védvonal még a nap folyamán el is készül”. Orbán azt is hozzátette, hogy „nincs olyan homokbucka, vakondtúrás, ami mögé el lehetne bújni úgy, hogy azt remélhetné valaki, hogy törvénytelen módon bejuthat Magyarország területére”. A miniszterelnök megjegyezte, hogy „fogtak már terroristát”, ugyanakkor kijelentette: „Vigyázni kell arra, hogy a keresztény Európa melletti magyar nézetek ne öltsenek iszlámellenes köntöst. Magyarország sosem fog iszlámellenes politikát folytatni.”

Szijjártó Péter a baráti Belgrádba utazott

Nagy nap a mai, Szijjártó Péter késő délelőttig nem köpött le vagy rúgott bele egyetlen külföldi politikusba sem. Abban még nincs semmi különös, hogy miután hivatalában fogadta Mohammad Bagher Ghalibaf teheráni főpolgármestert, nagyon jól elbeszélgettek, abban már inkább, hogy Szijjártó, mielőtt Belgrádba utazott, sajtótájékoztatóján az eddig folyamatosan ekézett szerbekről ezt mondta: „Magyarország és Szerbia között minden idők legjobb politikai, gazdasági és kereskedelmi együttműködését sikerült létrehozni az elmúlt időszakban; kár lenne az egyáltalán nem kétoldalú bevándorlási kérdéssel tönkretenni a kétoldalú együttműködést.” Azonban a horvátokkal már korántsem volt ennyire gyengéd a külminiszter. „Jobb lett volna, ha a horvát miniszterelnök nem Magyarország alaptalan támadásával, vádolásával töltötte volna az idejét, hanem felkészült volna a bevándorlási nyomásra. Horvátország bevándorlóellátási rendszere egy nap alatt összeomlott, és arról döntöttek, hogy Szlovénia és Magyarország irányába közvetlenül és szándékosan továbbküldik a bevándorlókat” – mondta, majd hozzátette: „A kormány ezért döntött úgy, hogy kiterjeszti további megyékre a tömeges bevándorlás miatti válsághelyzetet.” Aktuális kérdésünk, „Békegalamb” jeligére: Mikor utazik Szijjártó Zágrábba?

Habony és G. Fodor és a 888 gyermek

Korábban már hallhattunk arról, hogy Habony Árpád épülő médiabirodalmának „fiatalos, lendületes, kúl, trú és áptudét portálja 888.hu néven indul, ám ez akkora képtelenségnek tűnt, hogy egy percig sem hittünk benne. Erre mi történik? Megcsinálták. A főszerkesztő egyenesen G. Fodor Gábor, aki azonban tripla-dupla csavaros beharangozójával, a „vezércikkel” mintha mégis azt sugallná, hogy ez az egész egy nagy hoax.

Amúgy erre erősít rá az a friss MTI-hír is, mely szerint kiosztották az idei IgNobel-díjakat a legjobb kamukutatásokért, s a díjazottak között szerepel Elisabeth Oberzaucher, a Bécsi Egyetem matematikusa is, aki az után kutatott, hogy lehetséges volt-e, hogy Iszmáil marokkói szultán 888 gyermeket nemzett 30 évig tartó uralkodás alatt. Nos, Oberzaucher szerint mindez lehetséges volt, sőt ehhez elég lett volna 65 asszony is, noha Iszmáil szultán háremében 500 nő élt.

15 juhász, doktor juhász?

A hazai juhágazatban tapasztalható tudáshiány pótlására tavaly első alkalommal indított juhászképzés az idén is folytatódik a Debreceni Egyetem (DE) mezőgazdaság-, élelmiszer-tudományi és környezetgazdálkodási karán – közölte az egyetem sajtóirodája az MTI-vel. A közleményből kiderül, hogy „az idén tizenöten jelentkeztek a juhászképzésre, amely 17 év után indult újra: 2014-ben még három felsőoktatási intézmény, a debreceni, a kaposvári és a szegedi egyetem vállalta az ágazatban dolgozók oktatását, ebben az évben már kizárólag a Debreceni Egyetem indít ilyen kurzust” – tájékoztatott Komlósi István, a kar dékánja. Talán nem véletlenül.

false

 

„Új szerelmet talált Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke”

– írja a Blikk, ami szerintük azért „pikáns", mert „az új kedves Dancsó Józsefnek, a Magyar Államkincstár elnökének volt felesége”. Ennél már csak az pikánsabb, hogy a bulvárlap szerint „Gaskó három éve már előnászúton is volt párjával Olaszországban – a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) új vezetése szerint a szervezet pénzén”.

Figyelmébe ajánljuk