Jaj, mi lesz most, kibékül az Orbán Simicskával!

  • narancs.hu
  • 2015. szeptember 20.

Hírnarancs

Szijjártó elszabadult, fonjuk már a sövényt a horvátoknak is, félelem övezi a nagy békülést, László Petra az égbe rúgta egyik áldozatát, Orbán még egy hangszert is megfújt.

Szijjártó letépte láncát

Magyarország vezető külügyi szakembere, Szijjártó Pipi reggel arra ébredt, hogy nincsen berendelve egyetlen nagykövet sem, hogy lehordhassa a sárga földig, és basszus, hétvége van, a román is csak majd hétfőn jöhet csak be. Hát féktelen gerjedelmében elszőröstalpúzta kicsinyt magát a nagy formátumú diplomata: „Mi egy több mint ezeréves állam vagyunk, amely történelme során többször kellett, hogy megvédje nemcsak magát, hanem Európát is. Ez most is így lesz, ha tetszik a román külügyminiszternek, ha nem” – mondotta, ahogy csak a száján kifért. Ettől majd biztosan jobb lesz Magyarországnak. Meg attól, hogy mindennek lehordtunk már osztrákot, németet, franciát, svédet, szerbet, horvátot és mindenkit, aki szembejött még az autópályán.

Legyen végig kerítés a horvát határon!

Magyarok, most akkor nyaraljatok egy darabig inkább a Balatonon, de még jobb, ha a felcsúti kisvasúton zúztok fel és alá, mert Horvátországba majd csak a kerítésen átmászva mehettek. Mindezt egyenesen Kovács Zoltán kormányszóvivőtől tudjuk, akit nagyon elkedvetlenített a horvátok (akikkel ugye a történészi vénájú Szijjártó szerint soha nem voltunk jóban) menekültügyi piszkoskodása, ezért a Népszabadság beszámolója szerint belengette a lompost: ha a horvátok nem hagynak fel ezzel a magatartással, akkor nem hezitálnak, az egész magyar–horvát határszakaszon megépítik a kerítést.

Hát, tényleg! Ez már igazán sok, szólunk mi is: horvátok, hagyjatok fel a magatartással! Irgum-burgum.

false

 

Fotó: Sióréti Gábor

 

Orbán és Simicska megint smárolnak a budi mögött

Az hagyján, hogy csőröznek, de pletykálnak is róluk, ezért hát a Közbeszerzési Hatóság tekintetes urai menten bé is méltóztattak tenni a gatyájukba. A gatyáról majd lejjebb, mert ezek egyszerűen azt csinálták, amit a megszeppent gyerekek szoktak: hárítottak. Nem is én voltam, óvó bácsi, hanem a geci (csak a stílben maradás miatt mondtuk, amúgy rohadékot akartunk) Kázmérka: „…hogy Simicska Lajos cége esetleg három évig nem vehet részt a közpénzekből megvalósuló beruházásokért folyó tendereken”, valójában az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, na meg a megbízásából dolgozó Első Magyar Közbeszerzési Tanácsadó Zrt. tehet. A Közgép kizárása ugyanis a „hatályos közbeszerzési törvény szerint a hamis nyilatkozattétel esetére szóló jogkövetkezmény, és nem a KD határozatának eredménye” – írja a Népszabó.

 

László Petra hosszú rúgására mindig számíthatunk

A kiscsákesz, akit a leghíresebb magyar operatőr fölrúgott, máig sem látszik leesni, már valahol a csillagoknál jár. Ma például CR7-tel, si, si, Cristiano Ronaldóval vonult be a bajnoki meccsre. A papáról, akit dettó felrúgott ez az aranylábú asszony, már eddig is tudtuk, hogy a Getafénél kapott edzői állást. Egyes, nem túl megbízható hírügynökségek a délután már jelentették, hogy tömött sorok kígyóznak László Petra lakása előtt, hátha kisebb ellenszolgáltatásért cserébe őket is elrúgja a tutiba a művésznő.

Orbán Viktor most egy kürtöt fújt meg

Az eseménynél Garancsi István is ott bábáskodott. Orbán természetesen el is dicsekedett új szerzeményével, feltöltötte a Facebookjára. Hát, mit mondjunk? Nem egy Frank Lloyd.

Eladó Porsche!

Ne mondják, hogy Janis Joplin vizet prédikált és bort ivott. Tudniillik a Mercedesről énekelt és Porschét vezetett… Mert ha jobban odafigyelnek arra a híres dalra, megtalálják benne a most eladó kocsit is. Jó lesz tehát sietni, nehogy valaki épp az ön orra elől halássza el a színes kisautót!

Gatyalengő

Az megvan, hogy az elnöki zászló helyére egy nagy vörös klottost húztak föl cseh performerek Prágában? Lett is belőle nagy fasisztázás.

Figyelmébe ajánljuk