Szépségverseny a Magyar Nemzetben

  • narancs.hu
  • 2014. február 4.

Hírnarancs

Lesz emlékmű, vagy nem lesz emlékmű? Valószínűleg nem lesz, de a MSZP-nek sem lesz egy rövid ideig elnökhelyettese. Keddi hírek.

A Népszabadság „több forrásból” szerzett értesülése szerint elhalasztják a Szabadság téri emlékmű felállítását, amit egyelőre senki nem cáfolt. Hacsak Rogán Antal nem, aki azt nyilatkozta: „Nem tudok arról, hogy bármi változott volna." Annyi biztos, hogy akár felállítják Gábriel rémálmát, akár leállítják az egészet, bizonyos, hogy  azt soha senki nem fogja kimondani véglegesen – legalábbis a fideszesek közül –, hogy nem lesz emlékmű.

Viszont lesz olimpia, még ha máris hemzseg a szánalmas epizódoktól. Ma például ismét bemutatták a szocsi nagycirkusz kabalaállatait, amiről még 2011-ben döntött a nép. Pontosabban a nép arról döntött, hogy Gyegy Moróz (a ruszki Télapó) legyen a kabalaállat, de azt szerzői jogi problémák miatt mellőzték (a NOB lenyúlta volna), és kihozták győztesen a hópárducot, a nyulat meg a jegesmedvét – csapatban! Ami a mackót illeti, a tervező nem nagyon erőltette meg fantáziáját: megszólalásig Misa mackó az 1980-as moszkvai játékokról. Csak ez fehér és kis füle van meg nagy pofája.

false

 

A Magyar Nemzet kiszerkesztette, az MSZP pedig kirúgta a párt elnökhelyettesét. A napilap – forrásmegjelölés nélkül – arról számolt be, hogy Simon Gábor 2009. április 10-én 575 ezer eurót és 162 954 dollárt helyezett el Ausztriában nyitott értékpapírszámláira, 2013. október 16-án pedig betétszámlájának egyenlege 770 ezer euró. Mivel az elnökhelyettes korábbi bevallásai alapján nem mutatható ki, hogy honnan származik ez az összeg, és a képviselő vagyonbevallásaiban sem szerepelteti azt – az érintett nem cáfolt, nem kért helyreigazítást, azóta elérhetetlen. Mesterházy Attila erre kirúgta Simont, akiről egy képviselőtársa a hvg.hu-nak azt nyilatkozta: „ha valakiről nem tudtam volna elképzelni, hogy milliói vannak külföldi bankszámlán, az Simon Gábor volt.”

A hvg.hu azt feltételezi, hogy valószínűleg volt felesége nyomta fel a Magyar Nemzetnél az MSZP elnökhelyettesét, az Index szerint viszont „Simon eltitkolt bankszámlájával kapcsolatos adatokat maga a pénzintézet adta ki a magyar hatóságoknak”. Akárki is volt, jobb helyet nem is találhatott volna a szennyes kiteregetéséhez.

De ki lesz a következő?

Nos, a Magyar Nemzet szerkesztői mindent megtesznek a siker érdekében. Nemcsak feljelentéseket olvasnak, az úgynevezett celebkönyvek iránt is élénk érdeklődést mutatnak. Legalábbis rákérdeznek a rendőrségen arra, hogy azok (mármint a rendőrök) olvasnak-e celebkönyveket. De nem feszítjük tovább a húrt, ezt írja a Magyar Nemzet: „Megerősítette a rendőrség, hogy kábítószer-birtoklás miatt nyomozás indult Keleti Györgyi botránykönyve nyomán. Az egykori honvédelmi miniszter lánya egyebek közt arról írt, hogy egy ellenzéki politikus prostituáltakkal és manökenekkel csalta a feleségét, s közben kábítószert fogyasztott. A könyvben nem szerepel a politikus neve. A szerző mindössze annyit ismertetett, az érintett politikusnak gyönyörű felesége van.”

Valószínűleg a Magyar Nemzetnél épp most állt össze a zsűri, hogy egy vidám szerkesztőségi ülés keretében megszépségversenyeztessék az ellenzéki politikusok feleségeit.

Figyelmébe ajánljuk