Viszik a tankokat, hozzák a gázt

  • narancs.hu
  • 2014. szeptember 26.

Hírnarancs

Gondolta volna, hogy Magyarországon este is szükség van áramra? És azt, hogy Orbán Viktor baromi jó politikus? Kishantos után dr. Ángyán József földjének is annyi. De jut mára egy szép ünnep is.
false

 

Fotó: Németh Dániel

 

 

 

Török gyerek megmondja

Orbán Viktor baromi jó politikus, és a mai baloldaliak soha nem fogják megverni, írta legfrissebb nemelemzésében a politikai elemző. Szerinte a politikai logika alapján Orbán Viktornak már régen bukott politikusnak kellene lennie. Azonban úgy gondolja, hogy Orbán Viktor egyszer csak meg fog bukni, a népszerűség véges, a hibákból valamikor következmények lesznek, a hangulat pedig változik…

 

 

 

 

 

Bis 120

Nyolcvanéves Ilia Mihály irodalomtörténész. A legendás szerkesztőről egykori kollégánk, Vári György írt részletesen, szívhez szólón.

Lesz gáz márciusig

Az Európai Unió földgázellátásának biztonságát nagyban erősítő, a következő hat hónapra szóló megállapodástervezetet dolgoztak ki az orosz földgáz ukrajnai szállításáról az uniós közvetítéssel folytatott orosz–ukrán tárgyalások pénteki, berlini fordulóján – jelentette be Günther Oettinger, az Európai Bizottság energiaügyekért felelős tagja.

 

Ha a Waldorfba se, akkor hová?

„Azért nem vett fel egy Waldorf-iskola egy fiút, mert leszbikusok nevelik” – írja az Index. A leszbikus élettársi kapcsolatban élő anya hiába szerette volna beíratni fiát a kispesti iskola hetedik osztályába, a tanévkezdés előtti utolsó pillanatban elutasították őket. Az iskola azt mondta: ez a gyerek érdeke, mert nem tudnák megvédeni őt az osztálytársak piszkálódásától.

 

Instant bölcsesség

Ma L. Simon László is nagyot alakított, aki szerint Magyarországnak azért nem megoldás a napenergia, mert esténként is szükségünk van áramra. Ezt mondta a fideszes honatya a Paksról szóló parlamenti vitanapon. Köszönjük, László!

 

Zsámbéki gyász

false

 

Fotó: Zsámbéki Színházi Bázis

Felszámolják a zsámbéki Légvédelmi Múzeumot. A Honvédelmi Minisztérium hivatalos levélben tájékoztatta a Zsámbéki-medence Idegenforgalmi Egyesületet, a zsámbéki Légvédelmi Múzeum üzemeltetőjét arról, hogy terv szerint 2014. december 31-ig több ütemben elszállítják a katonai műtárgyakat a zsámbéki Légvédelmi Múzeumból, és a jövőben azokat más kiállítóhelyeken mutatják be. Hacsak valaki meg nem akadályozza!

 

Kishantos után jöhet a többi

A nemzeti cinizmus bosszúja mindenkit utolér: Kishantos után dr. Ángyán József intézetét is beszántják – ezt írta Schiffer András a Facebookon. Majd nem sokkal később meg is született a Környezet- és Tájgazdálkodási Intézet nekrológja:

„Ezúton tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, hogy alapításának és sikeres működésének 24. évében, »hosszan tartó, súlyos« támadások után, a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar Tanácsának indoklás nélküli döntése és a SZIE szenátusának ezt megerősítő határozata alapján, Orbán Viktor 3. kormánya, Balogh Zoltán felügyelő minisztersége, Tőzsér János rektorsága, Gyuricza Csaba dékánsága és Urbányi Béla mb. intézetigazgatósága idején, 2014. szeptember 30-án megszűnik a Szent István Egyetem Környezet- és Tájgazdálkodási Intézete, a fenntartható mezőgazdaság és vidékfejlesztés egyetemi képzési programjának hazai kidolgozója, gondozója, a határokon innen és túl ismert és elismert SZIE KTI.”

Figyelmébe ajánljuk