Bödőcs Tibor: „Nem tudják, hogy vidéken kik állnak a flippergépek mellett, és mit mondanak”

  • narancs.hu
  • 2017. október 17.

Interaktív

„Nem a minőség számít, hanem a retyerutya.”

Bödőcs Tibor most épp a 24.hu-nak adott interjút, és a humorista mint mindig, hozta a formáját.

Bödőcs szerint az embereknek „Több információs buborékból kéne tájékozódni. De ma van a közöny meg a vakhit. Az egyik csapat mindent elhisz, a másik meg azt mondja, nem érdekli a politika, mert olyan mocskos. Szerintem ez önfelmentés. Épp ezért kell vele foglalkozni, ha nem lenne ilyen, nem kellene. (...)

A legnagyobb bajom az a pártokkal, erről beszélgettünk a minap Ceglédi Zolival – mert ő is megjelent a Dumaszínház holdudvarában, illetve le is szállt – szóval az a baj, hogy nem ismerik Magyarországot. Nem tudják, hogy vidéken kik állnak a flippergépek mellett, és mit mondanak. És hogy ők jobban éljenek, az igazán bonyolult kérdés, meg felismerni, hogy mindenki számít. Nem akarok elmenni Tarr Béláig, de mindig oda jutok, ő szerintem az igazi krisztusi alapállásból készített filmeket. Mindig el is mondja, hogy az emberi méltóságért küzd minden művével. Apropó, új felvétel van Tarr Béláról a YouTube-on. (...)

Ott tartottunk, hogy nem tudja a politika, mi van vidéken. Más?

Hát hogy például nem a minőség számít, hanem a retyerutya, a protekció. Van az a Petri-mondat, hogy „arról akarok írni, miért nem lehet itt normálisan élni”. Miért így működik? (...)

Nem ismerik fel, hogy nem jó! Nem gondolom, hogy az emberek hülyék, de próbálom megérteni, miért látják ennyire máshogy sokan.”

A humorista mindemellett azt is elmeséli az interjúban, hogy sokan sokszor keresték már meg, hogy különböző formában álljon oda demonstrációk vagy egyéb rendezvények mellé.

„Mondtam, hogy én alkotással tudok együttműködni. Szóval én ilyen kódokkal akarom elmondani a véleményemet. A hatalom nevetségessé tételének fontosságáról beszél ez a szerb diktatúraszakértő csávó is, nem?”

Míg arra a kérdésre, hogy kivel működne még együtt, hogy Vona Gábor játszik-e, csak annyit mondott:

„Hát azért az egy határvonal. A Vona egy párt elnöke. Nácik voltak egy pindurit, aztán most nem, hisz a kormány ellopta a Goebbels Horror Picture Show-t.”

 

Figyelmébe ajánljuk