Oltári nagy kamu a sikerpropaganda: a Tényeket szinte minden este megveri az RTL Híradója

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 07., 17:29
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Valamiért egyre kevesebben kíváncsiak a „Soros megölte volna az anyját” jellegű riportokra.

„A Tények nagyszerű szereplését a nézők szeretete és figyelme naponta igazolja. Például amikor többen nézik, mint riválisát” – ilyenek közölt többször is az Andy Vajna TV2-jén futó, olykor megmagyarázhatatlan riportokat leadó Tényekről a szintén Fidesz-közeli Origo. Most a 24.hu ment utána az adatoknak, mert kíváncsi volt, hogy valóban többen nézik-e az TV2 híradóját, mint a rivális RTL-ét. A válasz pedig annyira nem meglepő: nem, a sikerpropaganda egyáltalán nem igaz.

„Az derült ki, hogy a TV2 műsora, a 18 és 59 év közöttiek körében mindössze 1, azaz egy este tudott győzni a 2016. december 5. és 2017. december 4. közötti egyéves periódusban az RTL Híradóval szemben” – írja a portál, és az általunk közölt kördiagramból kiderül, hogy

mindössze 2017. augusztus 31-én tudott nyerni a Tények,

de akkor is csupán 0,1 százalékkal nézték többen ebben a korcsoportban, mint az RTL Híradót. A többi napon viszont nagy hátránnyal vesztett.

false

 

Fotó: Last Days of Tények

Egy kicsit jobb számokat produkált a Tények a 18–49-es korcsoportban: egyetlen év alatt 32 estét nyert meg, 6 döntetlent húzott be, a többi estét viszont az RTL nyerte.

További adatokat és beszédes grafikonokat a 24.hu-n lehet találni.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 07., 17:29
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 6 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2017. december 08., péntek 07:05
  Sajnos az ATV Híradó is araszol az elbulvárosodás felé. Mivel náluk, a csatornatulajdonosra való tekintettel, semmilyen szexuális vonatkozású hír nem jelenhet meg, ezért a Tanga vagy nagymama bugyi? kérdést úgy teszik fel, hogy Panda vagy újszülött kiselefánt az állatkertben?
 2. 5 rworse
  rworse
  2017. december 07., csütörtök 23:32
  Túlélték, mégis meghaltak.
 3. 4 Cyrano
  Cyrano
  2017. december 07., csütörtök 22:03
  szegedi (2)
  Szerintem jól csinálják. Én ugyan kihagynám a hírek több, mint felét, de sajnos, ha csak tiszta hírek lennének, a többség nem nézné. Így nézi. És két karambol, meg három állatos cuki között értesül olyan hírekről, amiről amúgy nem.
  (Emlékezzen a SZER-re, nem a slágerműsoroktól kaptak sikítófrászt az elvtársak, hanem attól, hogy a slágerek között híreket mondtak, amivel megfertőzik a magyar ifjúságot. És igazságuk volt. :XD)
 4. 3 szegedi789
  szegedi789
  2017. december 07., csütörtök 21:21
  Tanga/nagymamabugyi sugallja, hogy vajnapapáékat elpicsázták, de rendesen... ?????
 5. 2 szegedi789
  szegedi789
  2017. december 07., csütörtök 21:20
  Tények egyszerű propagandaműsor. Ezek szerint az egyszerű se egyszerű már... Ezek nem egyszerűen tehetségtelenek... Egyszerűen menthetetlenek...

  (Azért halkan jegyezném meg, hogy azért az ertéel hírműsorától se kell azért elájulnunk. 10-15 perc közélet, és kurva sok töltelékhír, aznapi közösségimédiás cuccok, baleset, baleset, kékfény, állatok, cuki állatok, baleset... Ja, és megfigyelhető , hogy iszonyat hülyén/érzéketlenül szerkeztik meg a hírsort. Mikor múltkor rohingyákról szóló korrekt összefoglaló után állatos idióta hírecskét tettek be a szerkesztők , hááát... És nem először már. Nézik a saját műsorukat? Szellő I. meg maníros, öntelt katasztrófa.)
 6. 1 rworse
  rworse
  2017. december 07., csütörtök 19:40
  A "Tények" "nagyszerű" szereplése...

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Díjemelésre várva
Budapesti taxihelyzet
Interjúk
Setét Jenő, Arundhati Roy, Sándor Anna
Könyvmelléklet
Michael Chabon, Móra Ferenc, Sikerlista
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény