Lezuhant egy kisrepülő Pécsnél, két ember meghalt
corvus3_custom_600x375.jpg

Lezuhant egy kisrepülő Pécsnél, két ember meghalt

  • narancs.hu
  • 2018. május 31.

Katasztrófa

A zuhanás után kigyulladt a kisrepülő, pilótája és utasa is meghalt.

A baleset az 58-as főút mellett, Pogány és Szalánta között félúton történt, pár száz méterre a pogányi reptértől. A keletkező tüzet hamar eloltották, ám a gép pilótáját és utasát már nem tudták megmenteni. Egy 41 és egy 62 éves férfi halt meg. A lezuhant repülő a Magnus Aircraft gyártmánya volt, mely céget tavaly az állam 2 milliárd forinttal támogatta. A Magyar Narancs tavaly írt a cég fura ügyeiről, melyben többek közt feltártuk:

– Információink szerint a Magnus két mérnöke ellen jelenleg is folyik eljárás, mert egy általuk összeszerelt gép lezuhant, és több ember meghalt.

– Eközben a Magnus tagadja, hogy köze lenne egy régebbi magyar repülőgépgyártó céghez, amit csalás és hűtlen kezelés miatt számoltak fel. Ám a dolgozók egy része ugyanaz, és a tulajdonosok között is van átfedés.

– Emellett a Magnus többmilliárdos fejlesztéseket jelentett be az elmúlt egy évben, azonban a tervek mögött nem látszik a fedezet.

A cikket itt olvashatja:

Zűrök és kérdőjelek a kétmilliárdos támogatással megdobott repülőgépprojekt körül

Pedig ez az „év beruházása” Pécsett, ám amint közelebb mentünk a projekthez, furábbnál furább dolgok derültek ki. Repülőgépgyártó üzem alapkövét tették le augusztus 26-án a pogányi repülőtér szomszédságában, Pécstől tíz kilométerre. Az összesen 5,1 milliárdos beruházás – amelyet az évtized legnagyobb baranyai fejlesztéseként aposztrofált a pécsi városvezetés – jelentős, de nem a legnagyobb részét a magyar állam állja: a kormány 2 milliárd forinttal szállt be az üzletbe.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?