Miniszterelnökség: három nagy autóverseny látogatói oltás nélkül is bejöhetnek Magyarországra

  • narancs.hu
  • 2021. június 10.

Katasztrófa

A Hungaroringen kívül a vendéglátó üzleteket, a szálláshelyeket, és a szabadidős helyszíneket is szabadon látogathatják.

A Rendkívüli Jogrendi Szabályozásért Felelős Akciócsoport javaslatára a kormány döntött arról, hogy három Magyarországon rendezett nemzetközi autóversenyre érkező külföldi nézők a futamokra 72 órán belül elvégzett negatív koronavírus teszttel is beléphetnek. A Kamion Európa-bajnokságot, a Formula 1 Magyar Nagydíj és a FIA WTCR Túraautó Világkupa magyarországi futamait érinti az intézkedés – áll a Miniszterelnökség csütörtöki közleményében.

A rendelet szerint a magyar állampolgársággal nem rendelkező, a futamra érvényes jeggyel rendelkező személy az általános szabályoktól eltérően Magyarországra történő belépését követő 72 órán belül nem köteles elhagyni az ország területét,

illetve a rendezvények, a vendéglátó üzletek, a szálláshelyek, valamint a szabadidős helyszínek tekintetében – a koronavírus ellen védett személyekre vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni.

A rendezvény szervezője köteles a beléptetését megtagadni annak, aki a koronavírus elleni védettségét nem igazolja a kormányrendeletben meghatározott módon, vagy a külföldinek aki 72 óránál nem régebbi PCR teszttel nem igazolja, hogy koronavírus a szervezetében nem mutatható ki. A fenti kötelezettség megszegése esetén a szervező 100 ezer forinttól 1 millió forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk