Országos zárlat lép életbe Németországban

  • MTI
  • 2020. december 13.

Katasztrófa

Az eddigi korlátozások ugyanis nem vezettek eredményre.

A koronavírus-járvány gyorsulása miatt a tavaszi első fertőzéshullám után ismét bevezetik Németországban a társadalmi és gazdasági élet legtöbb területét befagyasztó országos zárlatot - jelentették be vasárnap Berlinben.

 Az új korlátozásokat december 16-án vezetik be és legkorábban január 10-én vonják vissza - mondta Angela Merkel kancellár a tartományi kormányfőkkel folytatott megbeszélése után.

    A november elején bevezetett óvintézkedésekkel nem sikerült visszaszerezni az ellenőrzést az új típusú koronavírus terjedése felett, és a fertőződések száma az utóbbi napokban ismét exponenciális, robbanásszerű emelkedésnek indult - indokolta a kancellár a karácsonyi bevásárlási szezon végét jelentő döntést.

    Szerdától csak az alapvető létszükségleti cikkeket árusító boltok tarthatnak nyitva, és fel kell függeszteni a közvetlen testi kapcsolatot igénylő szolgáltatásokat is, így bezárnak például a fodrászatok. A napközbeni gyermekellátás és a közoktatás rendszerét ügyeleti üzemmódra állítják át, a munkaadókat felkérik, hogy a lehető legszélesebb körben tegyék lehetővé az otthoni munkavégzést.

Figyelmébe ajánljuk

Szélessávú internet növényeknek Siófok-Törekiben

A Digi Kft. megbízásából szélessávú internetezésre és televíziós szolgáltatások igénybevételére alkalmas optikai kábelt fektetnek a városrész egy balatoni panorámás hegyi utcájában. A kábel külterületen, ahol elvileg csak mezőgazdasági célú építmények állhatnak, a Digi tulajdonosa, a 4iG két felsővezetője, Jászai Gellért és Linczényi Aladin telkéhez vezet.