„Az új magyar királyi dinasztia megszületése” – drMáriás megfestette Mészárost és Várkonyi Andreát

  • narancs.hu
  • 2021. május 16.

Képzőművészet

„Lőrinc almaágat tart a kezében, melyet leskelődésünk miatt férfiassága eltakarására használ”. 

„Az új magyar királyi dinasztia megszületése – Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea a gazdagság, szépség és boldogság Ádámja és Évája, a földi mennyország megtestesítői” – írja Facebook-bejegyzésben drMáriás, aki legújabb munkájában a párt festette meg. 

„Lőrinc almaágat tart a kezében, melyet leskelődésünk miatt férfiassága eltakarására használ, ugyanakkor azon csüng kecses almája, melyet lehengőrlen vonzó mosolya kíséretében Andreája felé nyújt reménykedve. Ámbátor Andrea szépségistennő miközben angyali mosollyal néz vissza szeretett szíve választottjára furcsa mód egy másik almát fog a kezében. Vajon melyikbe harap? S harap-e egyáltalán? Megbukik-é az ember, avagy marad örökre a Paradicsomban? Ezt válaszoljátok meg testvéreim!” – jellemzi a festő legújabb szerzeményét. 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?