Nincs kapacitás, elhalasztják a traumatológiai műtéteket Veszprémben

Kis-Magyarország

A Csolnoky Ferenc Kórház a megnövekedett turistaforgalommal és egy nem várt eseménnyel indokolja a traumatológiai, ortopédiai műtétek elhalasztását.

„Tisztelt Betegeink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a balatoni turistaforgalom miatt jelentősen megnövekedett az azonnali ellátást igénylő traumatológiai esetek száma a Csolnoky Ferenc Kórházban. Ezzel párhuzamosan – egy nem várt esemény miatt – halaszthatatlan munkálatokat kell végeznünk a sürgősségi baleseti és az ortopédiai ellátást biztositó műtőnkben.” Ezek miatt a kórház traumatológiai és ortopédiai kapacitása jelentősen csökkent, ezért a tervezett műtéteket át kell ütemezniük – közölte közöségi oldalán a veszprémi intézmény.

A kórház azt ígéri, hogy a tervezett beavatkozások elhalasztásáról az előre megadott időponttal rendelkező betegeit telefonon értesíti, a műtő indulását követően azonnal keresi őket egy új időpont egyeztetése céljából. „A Csolnoky Ferenc Kórház orvosai, szakdolgozói és a gazdasági területen dolgozó kollégáink mindent elkövetnek azért, hogy minél gyorsabban teljes kapacitással álljunk betegeink rendelkezésére” - zárta bizakodva közleményét a veszprémi kórház. 

 
Forrás. Csolnoky Ferenc Kórház Facebook

A Narancs.hu a tájékoztatással kapcsolatban megkereste a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatóját; amennyiben választ, bővebb felvilágosítást kapunk, közöljük.

Lapunk június elején elsőként számolt be arról, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Hetényi kórház szülészetén alig maradt orvos, a kismamák számára három másik kórházat jelölt ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ. 

Ugyancsak foglalkoztunk azzal, hogy a stroke- és neurológiai ügyeletet májusban több napon sem tudta ellátni az intézmény. Szintén megírtuk, hogy a karcagi kórházban is van olyan osztály, amelyik nem tud mindig beteget fogadni.

FRISSÍTÉS

Cikkünk megjelenése után nem sokkal a kórház törölte a műtétek elhalasztásáról szóló posztot Facebook-oldaláról.

(Címlapképünk illusztráció)

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Orbán nagyotmondása a délszláv háborúba való magyar beavatkozás visszautasításáról

Nem létező szerbiai magyar beavatkozás amerikai követelésének visszautasításáról beszélt pénteki állami rádiós szózatában Orbán Viktor. Az 1999-es jugoszláviai légiháború során nem volt tervbe véve szárazföldi művelet, nem volt mit megakadályozni. Orbán hári jánosi „visszaemlékezése” egy bő másfél éve kezdődött önfényezés második része.