Szigetszentmiklós

Újabb sikertelen igazgatói pályázat a Batthyány Gimnáziumban

szerző
narancs.hu
publikálva
2012. júl. 20., 16:07
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Nem nevezett ki senkit Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium élére. Az intézményben az előző igazgató áprilisi leváltása óta forrnak az indulatok, a szülők és a tanárok akkor megakasztották az oktatást.

Ismét sikertelen lett a szigetszentmiklósi gimnázium igazgatói pályázata, miután a „három pályázó közül egy a pályázatát visszavonta, kettő pedig nem rendelkezik az előírt végzettséggel. A pályázati eljárást újra le kell folytatni, és annak eredményes befejezéséig, de legfeljebb egy évig a szervezeti és működési szabályzatban meghatározott helyettesítés rendjében foglaltak szerint kell elláttatni a vezetői feladatokat” – tájékoztatta a narancs.hu-t az Emberi Erőforrások Minisztériuma péntek délután. (Azért a minisztérium választ igazgatót, mert az intézmény átkerült az államhoz. A Batthyány csak egy a sok iskola közül, amelynek igazgatójáról Balog Zoltán dönt – a szerk.)

A két, pályázatát végig fenntartó induló közül az egyik Mede Norbert jelenlegi megbízott igazgató, a másik Czita Zoltán korábbi vezető volt. Mindkettőjük pályázatát a törvényi előírásban szereplő közoktatás-vezetői végzettség hiányában utasították el, ugyanis jelenleg mindketten még végzik a kétéves képzést. Mede Norbert tájékoztatásul annyit mondott a narancs.hu-nak: nem tudja, hogy augusztus elsejétől ki lesz a vezető, ugyanakkor az intézmény fenntartója, a Pest Megyei Intézményfenntartó Központ (PMIK) bekérte az iskolai szmsz-t.

Döntést ugyanis a PMIK hoz majd: tőlük annyit sikerült megtudnunk, hogy legkésőbb keddig megnevezik az ideiglenes vezetőt.

 

Tüntetés az iskola előtt áprilisban

Tüntetés az iskola előtt áprilisban

Fotó: MTI – Szigetváry Zsolt

Áprilisban  az összes, akkorra az államhoz került iskolában pályázni kellett az igazgatói posztra. A pályáztatás adminisztratív okból sikertelen volt, ezért a PMIK nevezett ki igazgatót. A szülők és a tanárok meglepetésére nem az addigi igazgató, Czita Zoltán, hanem a vezetési tapasztalattal nem rendelkező Mede Norbert kapott megbízatást augusztus elsejéig. Erre a tanárok bizonyos tisztségekről lemondtak, a szülők pedig azzal fenyegetőztek, hogy nem engedik gyermekeiket iskolába. Egy szülői fórumon Mede irodájához vonultak, mire ő kihívta a rendőrséget. Később a városban rendeztek ellene fáklyás tüntetést. A döntést a PMIK végig jogszerűnek és átgondoltnak minősítette.

Több szigetszentmiklósi tanárral is beszéltünk a mostani minisztériumi döntés kapcsán, nem számítottak másra, mint a most kialakult helyzetre, ám az szmsz-ből nem tudják egyértelműen kiolvasni, hogy kinek van esélye arra, hogy a PMIK kinevezze. Ugyanis a helyi szmsz szerint az egyik igazgatóhelyettest kellene megbízni a következő pályázat lebonyolításáig átmenetileg, ugyanakkor forrásaink felhívták a figyelmünket arra is, hogy a döntést ezúttal is az a PMIK hozza, amely egyszer már Medének bizalmat szavazott.

szerző
narancs.hu
publikálva
2012. júl. 20., 16:07
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  dollár
  2012. július 22., 00:17
  ellenállását
 2. 1
  dollár
  2012. július 22., 00:15
  Hát szomorú, hogy ilyen dolgokra kell pazarolni az energiájukat a tanároknak, a szülőknek.
  Elég szita az agyam: nem túl régen olvastam, mégsem jut eszembe, hogy melyik iskolában történt és pontosan mi is.mindenesetre valami hasonló szituációban az e g é sz tanári kar összefogása eredményre vezetett.Akkor még nem létezett emberi erőforrás miniszter(brrr), ezt hozzá kell tenni.
  Az 1950-es évek Amerikájában a tömegközlekedési eszközökön súlyos diszkriminációt szenvedtek el a színes bőrű emberek.Csak hátul foglalhattak helyet,de a később felszálló fehér utas felállíthatta onnan őket.Ezt elégelte meg egyszer egy harminc év körüli, Rosa nevű néger hölgy.ellenállás példátlan összefogás követte a városban.(melyikben, nem tudom).A színesek kb. 400 napon keresztül bojkottálták a tömegközlekedést.Mentek biciklivel, motorral,taxival, beindult a "telekocsi" mozgalom.
  Győztek!
  még egyszer mondom, szomorú, hogy egy csomó rendes embernek lényegesen kevesebb,de hatalommal bíró idióta miatt kell az iskola udvarán(vagy másutt) állni és kiállni az igazáért,de per pillanat nincs más lehetőségük.
  Drukkolok nekik.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

„Veszélyes precedens”
Interjú Sarkadi Balázs akadémikussal
Hol tart a vizsgálat?
Trump és Oroszország
Interjúk
Wim Wenders, Rutkai Bori, Ziggy Marley
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs
Légy tudósítónk! Jelentkezés

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...