Január 24-ig lehet pályázni a Paul Lendvai-díjra

  • narancs.hu
  • 2024. január 18.

Közlemény

A nettó ezereurós díjban évente egy újságíró részesülhet.

Paul Lendvai 2012-ben díjat alapított olyan magyar újságíróknak, akik magyar nyelvű, a magyar nyomtatott és internetes sajtóban kiemelkedő politikai-közéleti-társadalmi témájú cikkeikkel azt kiérdemlik. A nettó ezereurós díjban évente egy újságíró részesülhet.

A pályázatot meghosszabbított határidővel, 2024. január 24-ig lehet beadni olyan cikkekkel, amelyek 2022 szeptembere és 2024. január 15-e között jelentek meg.

Egy szerző maximum két cikkel nevezhet, amelyet négy példányban kell beküldeni a következő címre: Élet és Irodalom szerkesztősége – Lendvai-díj. 1089 Budapest, Magyarok Nagy­asszonya tér 10. vagy Budapest, 1450 Pf. 84. A kuratórium elnöke Kovács Zoltán, az Élet és Irodalom főszerkesztője, tagjai Bojtár B. Endre, a Magyar Narancs főszerkesztője és Lipovecz Iván, a HVG volt főszerkesztője.

Korábban Doros Judit, Matkovich Ilona, Albert Ákos, Rádi Antónia, Tódor János, Urfi Péter, Balavány György, Rab László, Nagy Gergely Miklós és Makai József kapta meg az elismerést. 2021-ben lapunk újságírója, Bod Tamás kapta a Paul Lendvai-díjat Pénzeltérítők című cikkéért.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?