Amerikai misszionáriusokat raboltak el Haitin

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. október 17.

Külpol

Az elhurcolt emberek között gyerekek is vannak.

Elhurcoltak tizenhét amerikai misszionáriust és családtagjaikat szombaton a természeti csapások és belpolitikai bizonytalanság sújtotta Haiti fővárosában, Port-au-Prince-ben - közölte a The New York Times helyi tisztségviselőkre hivatkozva.

A keresztény hittérítőket egy buszról rabolták el, amely éppen a főváros repülőterére tartott.

Úgy tudni, az elhurcolt emberek között gyerekek is vannak. Egyelőre nem világos, hogy a bűnözők követelnek-e váltságdíjat.

Az amerikai nagykövetség egyelőre nem reagált megkeresésekre.

Az utóbbi években Haitin elharapózott a bűnözés, különös gondot jelentenek a váltságdíj reményében végrehajtott emberrablások, több alkalommal is papokat és apácákat hurcoltak el bűnözők. A biztonsági helyzet csak romlott a karibi térség legszegényebb országában a Jovenel Moise elnök júliusi meggyilkolását követő politikai bizonytalanság és a több mint 2200 emberéletet követelő augusztusi földrengés nyomán.

Az AFP francia hírügynökség szerint a fegyveres bandák, amelyek évek óta ellenőrzik a haiti főváros legszegényebb negyedeit, mostanra kiterjesztették hatalmukat Port-au-Prince jelentős részére. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk