Franciaországi zavargások: 500 embert tartóztattak le az éjjel

  • narancs.hu
  • 2023. július 2.

Külpol

Szombatról vasárnapra virradó éjjel közel ötszáz embert tartóztattak le a rendőrök az országszerte zajló erőszakos utcai megmozdulásokban.

Ötödik napja tartanak a franciaországi zavargások a 17 éves Nahel S. meggyilkolása miatt. Gérald Darmanin belügyminiszter szerint szombatról vasárnapra „nyugodtabb éjszakájuk volt", mert „csökkent az erőszak mértéke", a zavargások alábbhagyni látszanak - írja a 444.

Az algériai-marokkói származású, 17 éves Nahel S. kedden tovább akart hajtani egy rendőri ellenőrzés során, egy motoros rendőr ekkor közvetlen közelről lelőtte. A meggyilkolt fiút szombat este temették el egy párizsi mecsetben, a rendőrség további zavargásoktól tart.

Pénteken és szombaton is Marseille-ben voltak a legintenzívebbek a tiltakozások, a rendőrség könnygázt vetett be a többségében fiatal tüntetők ellen.

Darmanin szombat reggel is csendesebb éjszakáról számolt be. Akkor azt mondta, „a köztársaság lesz a győztes, nem a lázadók”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk