Késsel támadtak a menekültkvótát túlteljesítő német kisváros polgármesterére

  • MTI/narancs.hu
  • 2017. november 28.

Külpol

Valószínűleg politikai okokból.

Késes támadást hajtottak végre Andreas Hollstein, egy német kisváros polgármestere ellen, valószínűleg politikai okokból.

Az észak-rajna-vesztfáliai Altena polgármesterére hétfő este rontott rá egy férfi, a nyakán sebesítette meg késével. Az Angela Merkel vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusát kórházba vitték, a feltételezett elkövetőt elfogták. Hollstein még éjjel hazamehetett a kórházból.

Armin Laschet tartományi miniszterelnök tájékoztatása szerint a hatóságok abból indulnak ki, hogy a merényletnek politikai háttere van, erre utalnak a gyanúsított megjegyezései a menekültpolitikáról.

Merkel megdöbbent, majd megkönnyebbült

Merkel megdöbbent, majd megkönnyebbült

Fotó: Felipe Trueba / MTI/EPA

Az alig 20 ezer lakosú Altena országszerte híres arról, hogy a polgármester kezdeményezésére jóval több menekültet fogadott be, mint amennyit a közös feladatokból adódó terhek tartományok közötti elosztását szabályozó kvótarendszer alapján kellett volna.

Angela Merkel kedd reggel szóvivője útján közölte, hogy iszonyattal töltötte el a támadás híre, és megkönnyebbüléssel fogadta, hogy Andreas Hollstein hazatérhetett családjához.

Figyelmébe ajánljuk