Merkel: A szabadság erősebb a terrornál

  • narancs.hu
  • 2015. november 14.

Külpol

A németek „együtt sírnak” és gyászolnak a francia néppel – mondta a német kancellár elcsukló hangon.

A New York Times szerint a láthatóan megindult kancellár azt mondta: Európa hosszú ideje a „legszörnyűbb éjszakát” élte át, és a párizsiaknak „az erőszak, a terror és a félelem rémálmát” kell megszenvedniük. „Mi, a német barátok együtt sírunk önökkel, és együtt harcolunk azok ellen, akik ezt a felfoghatatlan tettet elkövették.”

false

 

Fotó: MTI/EPA

A német kormány szoros kapcsolatban áll a francia kormánnyal, és minden lehetséges segítséget megad a terroristák elleni küzdelemhez – hangsúlyozta Angela Merkel. „Párizsban a szabadság ellen intéztek támadást, de a szabadság erősebb minden terrornál.” És mivel nemcsak Párizs ellen, hanem „mindannyiunk ellen” intéztek támadást, ezért „a választ is közösen fogjuk megadni” – hangsúlyozta Merkel.

(Forrás: New York Times, MTI)

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?