Orbán ellen fordult az Európai Néppárt, zárt ülésen győzködik, hogy vonja vissza a lex CEU-t

  • narancs.hu
  • 2017. április 29.

Külpol

A Fidesz pártcsaládjának frakciója szombaton próbálja jobb belátásra bírni a miniszterelnököt, ha nem megy, jönnek a szankciók.

Szombati zárt ülésén Magyarországról tárgyal az Európai Néppárt frakciója. Siegfried Mureșan, a párt szóvivője a Politicónak azt mondta, hogy a konzervatívok közlik Orbán Viktorral, ha nem veszi figyelembe Brüsszel ajánlásait, akkor bizony jönnek a szankciók. A Néppárt ülésére Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság, illetve Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke is bejelentkezett.

A Bruxinfo úgy tudja, hogy az ülésen a nemzeti konzultáció is napirenden lesz. A tanácskozást azelőtt tartják, hogy elkezdődne szombaton a Brexit miatt összehívott EU-csúcs.

Az Európai Bizottság eljárást indít a lex CEU miatt

Az EB még ma reagál a kormány Állítsuk meg Brüsszelt! nevű kampányában megfogalmazott hamis állításokra is. Margarítisz Szkínász, a bizottság szóvivője elmondta, hogy a vitás kérdésekben tovább folytatja a bizottság a párbeszédet a budapesti kormánnyal, más témák mellett a menekültügyi szabályozásról, valamint továbbra is szorosan figyelemmel fogja követni a civil szervezeteket érintő törvénytervezet.

Figyelmébe ajánljuk