Orbán megint üzent az erdélyieknek: ha rám szavaztok, nagyon jó lesz nektek

  • narancs.hu
  • 2017. október 6.

Külpol

Szerencsére minden rendben ebben az országban. Mondja a miniszterelnök.

Interjút adott a Krónikának Orbán Viktor, aki arról beszélt, hogy bár a jövő évi választás nem lefutott, a Fidesz–KDNP-nek mégis jó esélyei vannak. Szerinte rendben van az ország, megcsinálták a nemzetegyesítést, támogatják a családokat, és anno meg is hirdettek egy világos programot, amely alatt talán azt értette a kormányfő, hogy a Fidesznek 2014-ben mindössze annyi volt a programja, hogy „folytatjuk”.

false

 

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán jó tanuló módjára felsorolt mindent, amit ilyen helyzetben szokott, vagyis hogy Európa gondokkal küszködik, ha nem vigyázunk, jön a betelepítés, és ő nem szeretné, ha Magyarország bevándorlóország lenne, hangozzék bármily magyartalanul is ez a szó. Aki pedig nem akar terrorveszéllyel fenyegetett országban élni, azt arra kéri, újítsa meg vele a négy éve kötött szerződést, vagyis szavazzon a Fideszre.

„A következő évek egyik nagy eredménye lesz, hogy a magyarok azt fogják tapasztalni: csak azért, mert magyarok, szélesebb fejlődési, foglalkoztatási, jövedelmi, iskolázási lehetőségekkel rendelkeznek, mint korábban. Tehát meg fogja érni a legutolsó falu legutolsó házában lakó magyar számára is, hogy megmaradjon a magyarságában. A magyarság törzsét kell most erősíteni és a gyökerét öntözni, a lombkorona rendben van” – mondta a miniszterelnök, aki az interjú jelentős részében arról beszélt, hogy mit kell csinálniuk a határon túli magyaroknak. Sőt, Orbán tanácsot is adott nekik: „Hogy részt vehessenek a választáson, regisztrálniuk kell, amit nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni, mert abból kapkodás lesz, és elvesztegetett szavazatokat eredményez. Arra biztatok minden magyart, hogy regisztráljon, a mostani regisztráció nem más, mint beiratkozás egy a mainál szebb, közös magyar jövőbe.”

Figyelmébe ajánljuk

Meghalt Paul Auster

  • narancs.hu

Az amerikai író 77 éves volt, súlyos beteg. Három éve az unokáját, azután a fiát veszítette el.