Máris megrongálták az elpusztított ukrán épületekről szóló kiállítást Budapesten

  • narancs.hu
  • 2022. november 24.

Kultúra

A szervező nem érti, kinek juthat eszébe ez a vandalizmus.

Egy hét sem telt el a Képeslapok Ukrajnából nevű kiállítás megnyitója óta, ismeretlen személyek máris kárt tettek több tablóban. A Klauzál tér Dob utcai oldalán megtekinthető tárlat bevezető információs tábláját teljesen letépték, valamint az orosz invázió egyik legtragikusabb szimbólumává vált Mariupol városát bemutató tablót jelentősen megrongálták.

„Nehéz elképzelni, hogy a lerombolt ukrán emlékművek látványa miért inspirálta a szóban forgó járókelőt további pusztításra. Szeretnénk azt hinni, hogy ez a rombolás egyszeri tett, egy olyan emberé, aki éppen nehéz időszakon megy keresztül az életében. Osztozunk vele abban a kívánságban, hogy a világ helyzete mielőbb rendeződjön, és hogy az orosz agresszor vonuljon ki Ukrajna területéről" – nyilatkozott a helyzetről Adéla Gálová, a budapesti kiállítást kezdeményező Cseh Centrum igazgatója.

 
A Képeslapok Ukrajnából kiállítás a Klauzál téren
Fotó: Kiss-Kohut Andrea/Cseh Centrum
 

Az Ukrajna elleni átfogó invázió kezdetétől országszerte több mint 500 történelmi, építészeti, régészeti, oktatási, vallási és kulturális helyszínt pusztítottak el vagy rongáltak meg az orosz csapatok. Ezeket mutatja meg a kiállítás, amely november 17-én nyílt, és december 20-ig ingyenesen látogatható.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?