Tudtuk nélkül jött le a migránsozó cikk, felmondott az Origo teljes filmrovata

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 12., 10:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Itt a vége.

Facebookon jelentette be távozását az Origo Filmklub öt újságírója: Huszár András, Onozó Róbert, Papp Eszter, Soós Tamás és Varga Ferenc.

Az ok: szerdán este a megkérdezésük nélkül bekerült rovatukba a „Kóla, popcorn és migránspropaganda” című cikk, amelynek egyetlen betűjét sem tudják vállalni, szellemisége a legtávolabb áll tőlük. A cikkben egyébként az Isten hozott Németországban, illetve a Viktória királynő és Abdul című filmeket minősíti „agyatlan, politikailag korrekt migránspropagandának” a szerző.

(A leadkép az origo.hu szerkesztősége előtti 2014-es tüntetésről készült. Fotó: MTI – Szigetváry Zsolt)

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 12., 10:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 16 rworse
  rworse
  2017. október 13., péntek 12:24
  15

  De, valós igényeket, sőt. Az ellenben tényleg érdekes (bár nem meglepő és nem is mulatságos), hogy a kormánylakáj médiában még a politikamentes bulvár is mennyire de mennyire rohadtabbul, agresszívebben, lebutítottabban, ocsmányabbul, penetránsabban, irányítottabban megy, mint a "független" bulvárban.
 2. 15 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2017. október 12., csütörtök 22:19
  14: folyamatosan csökken az olvasói igény a valóságra

  És eközben mintha mesterségesen akarnák rászoktatni az olvasókat a gondolkodásmentes gagyira, mert nem akarom elhinni, hogy az Origo Life primitív „hírei” valós igényeket szolgának ki.
 3. 14 rworse
  rworse
  2017. október 12., csütörtök 20:42
  9

  Megértem én őket, persze, yoyóval is egyetértek, hogy a spéttel meglépett bátorságok is bátorságok. Ki milyen egzisztenciális helyzetben van. Én például azért nem alapítottam még családot, hogy csak és csakis a magam szempontjai alapján dönthessek arról, hogy mit vállalok és mit nem. Így megtehetem, hogy például az Origót már a főszerkesztőleváltási botrány (Lázár-titkárnő-London) előtti években otthagytam. Egyébként megszűnni szoktak alattam a lapok, folyamatosan leépülvén a magyar média valóságközlésre törekvő szegmense - folyamatosan csökken az olvasói igény a valóságra.
 4. 13 Kovacs
  Kovacs
  2017. október 12., csütörtök 18:50
  9: "És jól mondja yoyo, a „kellett a pénz” nagy úr, és Magyarországon nincs túlkínálat független, de legalábbis vállalható lapokból/portálokból."
  Sőt, az a lap is ( amit én megrendeltem az ismerősöknek) például szemrebbenés nélkül reklámozza a Turkish Airlinest. "So it goes..."
 5. 12 harcolj
  harcolj
  2017. október 12., csütörtök 18:12
  Galambocskáj, a narancs arra gondolt, hogy kegyed soha nem gondol semmire, csak valakik a csőrébe adják , amit tetszik itt nekünk továbbrekegni , mint tiszteletbeli békagalamb. Sőt kétélűtű. Kár hogy beleült. De legalább kegyed a bizonyosság, hogy a halál után is van élet.
 6. 11 reuters
  reuters
  2017. október 12., csütörtök 15:46
  Az egyik legértékesebb hazai filmkritikusi műhelynek lett most vége. Nagyon sajnálom, de megértem. Sőt, azt is megértem, hogy a "megújult" Origón belül is próbálták tartani a színvonalat és magukat. (Ugyan hova is mennek majd ezen az egyre szűkölő illiberális sajtó piacon?!)
 7. 10 galambocskám
  galambocskám
  2017. október 12., csütörtök 13:36
  "Tudtuk nélkül jött le a migránsozó cikk,,,"


  Nem tudom hogy lehetett volna a migránsozást megúszni egy olyan filmről szóló cikkben amelyik arról szól hogy egy német család befogad egy migránsot.

  És akkor a nemittszületett illető azt mondja mire a Németországban született azt válaszolja, a jóval Keletebbre született szerint viszont nemaddiga.

  Valami ilyesmire gondoltál, kedves Narancs? 8. 9 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2017. október 12., csütörtök 13:14
  3

  Én azt mondanám, hogy ez a kérdés mától nem aktuális. Ma reggelig még az lett volna.
  És jól mondja yoyo, a „kellett a pénz” nagy úr, és Magyarországon nincs túlkínálat független, de legalábbis vállalható lapokból/portálokból.
 9. 8 rworse
  rworse
  2017. október 12., csütörtök 12:53
  grrreselyűgrrrapagály
 10. 7 yoyo
  yoyo
  2017. október 12., csütörtök 12:33
  az ilyen spéttel meglépett bátorságok is bátorságok azért, bár rejtély, hogy lehetett eddig hezitálni.
  Nyilván a "kellett a pénz" miatt, de a helyükben, én azt hiszem, már annyira szégyelltem volna magam, hogy inkább maradok. A bőr már úgyis jól ráégett a pofámra, cseszhetem, szóval minek.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

A közvélemény-kutató a választásokról
Interjú Závecz Tiborral
Riport
Diáktüntetők Orbán ellen
Mit tehet az egyes polgár?
Schein Gábor írása
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Választás 2018

best of Narancs

Blog

még több cikk

Politika

még több Politika...