Csillag Ádám elképesztő videója: Orbán ünnepi szereplése a kulisszák mögül

szerző
Csillag Ádám, Janisch Attila
publikálva
2016. márc. 19., 11:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Janisch Attila gondolatai a március 15-i Orbán-beszéden készült „titkos” felvételről.

Ez a felvétel megmutatja, mi az, ami nem látszott a kormányhű sajtóban és médiumokban a március 15-i hivatalos ünnepségről közölt totálképeken.

A regisztrált „ünneplők” két méternél is magasabb vaskordonnal körülkerítve. A kordonra több helyen is fekete, vastag műanyag fólia húzva, hogy se bentről kifelé, se kintről befelé ne lehessen látni. Vagyis, aki bent van, ne láthassa a kinti valóságot (a kormány ellen demonstrálók nagy létszámú csoportját), a kintiek meg ne lássák ezt a szegényesre és szűkösre komponált benti „mulatságot”.

 

false

Körülbelül nyolcszáz, alaposan megszűrt, nyilván minden szempontból pedigré-ellenőrzött, hivatásos csápolóhoz beszélt tehát Orbán Viktor március 15-én. Nekik mondta el Európát és az egész világot megváltani és megmenteni kész gondolatait, és előttük nevezte férgeknek az ellenzékét és ellenfeleit.

A háttérben és a szónoki pulpituson „Tisztelet a bátraknak” felirat.

Ez az ismétlődő szlogen fogta keretbe a világmegvető bátorságáról épp tanúbizonyságot tevő magyar miniszterelnököt, a jó pénzen importált legyel csápolói is az átláthatatlan és áthatolhatatlan kordonon kívül rekedtek.

false

Ilyen volt tehát valójában Magyarország kétharmados miniszterelnökének 2016. március 15-i nemzeti ünnepe. Ez a nyolcszáz ellenőrzött résztvevő volt maga a nemzet, ők a NER, a Nemzeti Együttműködés Rendszere.

Néhány év alatt ennyire sorvadt a 2006-ban még kétmillióra saccolt Kossuth téri tömeg?

A 2016-os nemzeti ünnep mindennél beszédesebben és látványosabban mutatja meg, hol tart ma kusza és zavaros ívű pályáján Orbán Viktor.

Nem kétséges, hogy ezek a mai „bátrak” már a saját (érthető) félelmeiktől meg-megbicsakló lábbal lavíroznak az önmaguk által teremtett totális káosz fölött. Háló nincs alattuk, így amikor majd – végre – leszédülnek önkényük papírmasé posztamenseiről, nem lesz semmi, ami megállítaná, felfogná zuhanásukat.

És vélhetően nem lesz senki, aki sajnálná bukásukat.

szerző
Csillag Ádám, Janisch Attila
publikálva
2016. márc. 19., 11:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 21 nautil
  nautil
  2016. március 23., szerda 15:54
  Ok, akkor pontosítok: bárki bemehetett oda, akinek nem az volt a nyilvánvaló célja, hogy hangoskodjon, zavart keltsen, dulakodást, vagy erőszakos helyzetet alakítson ki.
  Bármennyire is ellentüntetek, van egy alapvető etikája a dolognak. Ha én tartom magam morálisan magasabb szinten lévőnek annál, mint aki ellen tüntetek (ezt kb. minden ellentüntető így gondolja magáról, éppen ezért ellentüntet) akkor ebbe a morális szintbe úgysem fér bele az, hogy másokba belefolytsam a szót, megzavarjam a másik ember ünneplési módját stb. Gondolom. De ha ez is belefér, és komolyan felmerül az valakiben, hogy micsoda demokrácia már az, ahol nem lehet a minielnök híveit még hatékonyabban megzavarni abban, hogy azt csinálják amit ők szeretnének (ti. meghallgatni a szavait), akkor ebben az esetben az ellentüntető már számomra sem áll erkölcsileg magasabb szinten annál, mint ami ellen tüntet.
 2. 20 persky
  persky
  2016. március 23., szerda 09:02
  Szokták mondani: A tények makacs dolgok. Sem a videóban, sem az írásban nem szerepelt olyan kitétel, hogy az ünnepségről kizártak volna bárkit is. Ezt az el nem hangzott állítást tehát felesleges volt tételesen cáfolni.

  Reakciójában továbbá maga állítja, hogy nem lett volna helyes a kétféle tömeget összeereszteni. Ez viszont tételesen mond ellent alapállításának, miszerint "bárki bemehetett oda."

  Akkorhát mégse mehetett be oda "bárki". Én sem írtam egyebet.

 3. 19 nautil
  nautil
  2016. március 22., kedd 17:35
  Kedves persky. Nyilvánvaló, hogy erőszakos cselekmények történhetnek olyan esetben, amikor két ellentétes véleményt megfogalmazó tömeg kerül egymással szembe. Nyilván ezért vannak minden ilyen esetben, rendezvénbyen karhatalom által szétválasztva az ilyen csoportok. Vagy talán az lett volna jobb megoldás, ha a rendőrök szépen végignézik, ahogy a politikai zombik belegyalulják egymást a betonba, aztán elhúzzák a hullákat? Nem arról volt szó az én hozzászólásomban, hogy bárki bemehetett oda tüntetni, vagy megafonozni, hanem arról, hogy bárki bemehetett oda. Kamerával is.
 4. 18
  Gabriella Fenyves
  2016. március 21., hétfő 08:25
  A videó nem működik!
 5. 17 persky
  persky
  2016. március 21., hétfő 00:59
  "Aki be akart oda menni, az bemehetett." Maszlag. Jelenlévő szemtanúként állítom, tüntetni csak a kordonon kívül lehetett, mert aki a tüntetők közül be mert volna menni, azt darabokra tépik, mint ahogy történt is erre kísérlet, amikor a túl közel merészkedő ellentüntetőket azonnal megtámadták, a rendőröknek kellett földrevinni és megbilincselni a táblatörő kormánypártiak közül néhányat.

  Mindez az elzárt területen kívül történt, mégcsak nem is belül. Úgyhogy maszlag. Legközelebb egy vasárnapi mesedélután keretében, ha lenne oly szíves.

 6. 16 nautil
  nautil
  2016. március 20., 19:10
  Politikafüggetlen gondolataim:
  Aki be akart oda menni, az bemehetett. Kamerával is. Regisztráció nélkül is. Láttam. Nálam is volt kamera. Regisztrációm nem volt. Bementem, forgattam, semmilyen biztonsági elem nem förmedt rám, hogy ki fia borja vagyok, mé' van kamerám.

  Aki tüntetni szeretett volna, az tüntetett. Aki megafonozni akarta, hogy nácik, meg hogy mocskos gecik az megafonozhatta. (Ez biztos jobban emelte amúgy az ünnep fényét, mint a paráztatós beszéd) Lehetett piroslapozni, lufikat szélnek ereszteni, aki ellentüntis színpadot akart felállítani a kálvinon, az felállíthatta, szerintem piknikpokrócot is leteríthetett volna az esőben, akinek ahhoz lett volna kedve. Mindenki azt csinált, amihez kedve szottyant. grin emoticon A rendőrök teljesen profin reagáltak, csak akkor mentek közelebb az eseményekhez, amikor elszakadt egy-egy cérna és meg kellett fékezni dulakodást. Egyébiránt sorfalat álltak a két tábor között, hogy ne menjenek egymásnak. A két tömeget nem a fekete paravánok választották szét, hanem rendőrsorfal, így mindenki láthatta a másik tábort. Gondolom rendezői jobboldalra pakolta a kékek parancsnoka a sakktáblán az ellentüntetőket, mert mittudomén: ne látszódjanak annyira a tévében, ne azt lehessen hallani a televízióban, meg látni, hogy dodorodó nyaki ütőérrel megy a megafonba a szép magyar népi jóslás.

  Na meg még az is: emlékeztek a felháborodásra, amikor az MTVA szánt szándékkal olyan képet adott be, amin nem látszik egyetlen tüntető sem? Kérjük találja meg az egyezéseket az ominózus riport és a fenti fotó szerkesztési elve között. Én addig birom nézni ezt a videot, amig bemegyünk a fekete izé mögé úgy csinálni, mintha juj nem lehetne oda bejutni, miközben a bizti arc azt magyarázza, hogy nyugodtan menjen olyan helyre a kamerával, ahonnan látni mindent. Én ott úgy gondoltam, hogy felesleges tovább néznem ezt a filmet, mert valami prekoncepciója van, ami egy jó játékfilmnél erény.
 7. 15 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2016. március 20., 10:59
  Kurvára fölháborító, hogy ezzel a mostani területlezárásos, biztonságosdi cirkusszal leokádták március 15-ét, a magyar nép legnagyszerűbb ünnepét.
  Az állami média pedig nyalja ki az összes seggem, amiért asszisztál ehhez az őrülethez.

  A történelmi tapasztalatok szerint, ha a főnök állapotában nem áll be javulás, el fog jönni az idő, amikor már a pedigrés csápolókban, sőt a TEK-ben sem fog bízni, mehetnek a Gulágra; és nehogy a zsidó orvosok meg tudják mérgezni, minden kupica pálinkát elő fog kóstoltatni Havasi Bertalannal, az egyetlen emberrel, akire a fontos feladatokat rá meri bízni.

 8. 14 Enmerkar
  Enmerkar
  2016. március 20., 10:23
  Az elmeháborodottság legbiztosabb jele, ha kormányzás helyett 'kommunikálnak'.
 9. 13
  Sándor Haász
  2016. március 20., 10:04
  Tragikus.
 10. 12
  Nyeste Tivadar
  2016. március 20., 00:12
  salinger: talán bilgerliben vagy bocskorban voltál kinn. Öltözetként meg ajánlom a hátul kötős zubbonyt, abból az mszmp és munkásőr igazolványod sem esik ki.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Interjú Szanyi Tiborral
„Ha felszámolnánk az MSZP-t”
Népesedési intézet az Uránia helyén
Bezárt a csillagvizsgáló
Interjú
Gálvölgyi János 70 éves
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Vélemény

még több Vélemény...