Este, otthon

  • - pki -
  • 2001. január 4.

Lokál

Akutya feldíszítése után már semmi dolgunk sem volt, csak a megérdemelt élvezés, a könnyed és mulatságos televíziós műsorok megtekintése, majd a koccintás éjfélkor a Himnusz hangjaira.
Akutya feldíszítése után már semmi dolgunk sem volt, csak a megérdemelt élvezés, a könnyed és mulatságos televíziós műsorok megtekintése, majd a koccintás éjfélkor a Himnusz hangjaira.

Az ATV Nap-kelte válogatása ígéretesnek tűnt. A brutálisan tehetségtelen Lakat T. Károly felkonferálta a baki-összeállítást, majd bakik következtek és érdekes események, amiken jót lehetett derülni, különösen a feltűnően hülye transzvesztitán, aki Verebes Istvánnal mérte össze erejét, és a minden tekintetben felülkerekedő Verebes ezen alkalomból elképesztő gyógypedagógiai kvalitásokat mutatott fel.

A Duna TV visszafogottabb volt, legalábbis az általam megtekintett időszakban. Szőke műsorvezetőnőjük egy zongora mellett állt, a zongorán pedig egy szakállas művész játszott, balján egy művésznővel. A műsorvezetőnővel együtt végighallgatták Dávid Ibolya ünnepi köszöntőjét, majd elhangzott az évezred átkötése: Nagyon szép dolgokat hallottunk az évezredről és Európáról egy politikustól, de vajon mit gondol erről egy kultúrember?

Nekem már jó volt a napom, de az RTL Klub szilveszteri műsora nélkül nem teljes, úgyhogy beletekintettem. Nem részletezném az élményt, de jelezném, hogy ehhez képest egy névnapi zsúr Áder Jánosnál, miután megérkezett Rogán Antal is, maga lehet az önfeledt szórakozás.

A háromfős szilveszteri partin, ahol feleségem, nevelt lányunk és jómagam töltöttük az estét, sajnos ekkor közeledett a csúcspont, tehát a tévé hangját levéve, egy budai zsúrfiúkból álló passziózenekar számai szóltak, miközben a magáról megfeledkezett kutya megkísérelte leenni a plafonról a csillárt. Bölcsen elmosolyodtam, és enni kezdtem, majd fényképeket készítettem a táncolókról, melyeket most nem mellékelek.

A Himnusz a Magyar 1-ről szólt, majd tűzijáték ugyanonnan. A tűzijáték szép volt, csak az érdekelne, ki gondolta, hogy az aláadott káeurópai szemétpop a megfelelő az évezredérzés elmélyítésére. Félálomban még belepillantottam valamibe, amit lehetetlen szavakkal leírni, de úgy nézett ki, mintha négytagú cigányzenekar kísérne egy idős asszonyt, aki a nyugdíjfolyósítóba indult reklamálni.

- pki -

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?