Már kormányzati körökben is menesztenék a BKK-vezért

  • narancs.hu
  • 2017. augusztus 14.

Lokál

De Tarlós kiáll Dabóczi mellett.

Dabóczi Kálmán pozíciója tarthatatlanná vált kormányzati körökben – adta hírül a Népszava mai lapszáma. Kormányközeli forrásukra hivatkozva azt írja a lap, hogy a BKK-vezér távozni kényszerül a tömegközlekedési vállalat éléről, már csak az időzítés kérdéses, hogy mikor kaphat új megbízást a cégvezető, akinek a vezetése alatt kitört sorozatos botrányok nyilvánvalóan kínosan érintik a Fideszt.

Nem mondott igazat a BKK vezérigazgatója, de a 18 éves fiatal rögtön helyre tette

Dabóczi Kálmán valamiért nem hagyja abba a mellébeszélést. És szerinte a BKK nem is felelős.

A BKK elbukott online értékesítési projektje a Fővárosi Közgyűlés augusztusi ülésén is napirendre kerülhet.

Közben Tarlós István főpolgármester a Magyar Nemzeten keresztül üzent a Népszavának, és tagadta, hogy egyáltalán felmerült volna Dabóczi menesztése.

„Eszem ágában sincs meneszteni Dabóczi Kálmánt, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatóját” – mondta, és ismét kijelentette, hogy az online bérletértékesítési rendszer kudarcáért nem tartja felelősnek a BKK menedzsmentjét.

A hírt közlő Népszaváról pedig így nyilatkozott: „Ahogy én sem mondom meg a lap főszerkesztőjének, hogy éppen melyik újságírót rúgja ki, elvárom, hogy nekem se mondják meg, hogy melyik fővárosi társaságnak ki legyen a vezetője, főként nem, hogy kit és mikor váltsak le.”

Tarlós és Dabóczi viszonya korábban sem volt felhőtlen, két évvel ezelőtt a Szent Orbán Wellnesshotelben tartott kétnapos csapatépítő verte ki a biztosítékot Tarlósnál.

Figyelmébe ajánljuk