Huszonötszörös áron veszi meg az állam a csillebérci gyerektábort

  • narancs.hu
  • 2017. augusztus 14.

Lokál

A megállapodást azonnal 10 évre titkosították.

Huszonötszörös árat fizet az állam egy csillebérci vadászházért – írja a 24.hu. A portál úgy tudja, a költségvetésnek összesen közel másfél milliárd forintjába került, hogy a Margitsziget nagyságú gyerektábor őszre teljesen az államé lehessen. Mindezt egy peren kívüli egyezségben alkudta ki Rácz Péter az államot képviselő MNV-től, a megállapodást azonnal 10 évre titkosították. A portál szerint a sietség oka, hogy a kormányzat a korábbi hírek szerint egy Hosszú Katinka nevével fémjelzett úszóakadémia létesítését vette tervbe a területen.

A területet a bíróság korábban már visszaadta; a pénzt nem is ezért, hanem az azon végzett beruházásokért kérte az úttörőszövetséget képviselő Rácz Péter, a szervezet utolsó elnöke.

A peren kívüli hirtelen megállapodásnak része az az épület, amelyért az állam most majdnem 351 milliót fizet a Bau-bérc Kft.-nek, miközben a cég azt 1999-ben bő 14 millió forintért vette meg Rácz Pétertől.

Az évtizedes pereskedés előzményeiről korábban itt írtunk.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?