Megvan a Budapest Pride útvonala: a pesti Duna-parton lesz a felvonulás

  • narancs.hu
  • 2022. május 2.

Lokál

Hiába foglalt le a Mi Hazánk több közterületet előre.

"Üzennünk kell, úgy hogy az adriai yachtokon, Marbellán, a stadionok VIP páholyaiban, és a moszkvai eligazításokon is meghallják. Sokan vagyunk és megvédjük egymást! Megtestesítjük mindazt, amit a hatalom képviselői megvetnek, amitől félnek: a szeretetet, a boldogságot, a szabadságot, az összefogást és a kritikus hangot" - írja a Budapest Pride a honlapján.

A szervezők közzétették a 27. Budapest Pride útvonalát is. Ezek alapján a felvonulás a Duna pesti oldalán, a Dráva utca sarkánál kezdődik, Carl Lutz és az id. Antall József rakparton megy végig, ezt követően elhalad a Parlament mellett, majd a Zoltán utcára fordul, és a Szabadság téren, egy csodás piknikkel, beszédekkel, civil faluval, és egy szuper, szabadtéri bulival ér véget.

 
A 2022-es Budapest Pride útvonala
Fotó: Budapest Pride

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a Mi Hazánk Mozgalom lefoglalta a Pride elől az Andrássy utat és más közterületeket- Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke közleményében azt írta:

"Idén is sikeres volt a július 23-ra már januárban meghirdetett LMBTQ-felvonulás tavalyihoz hasonló beelőzése és kiszorítása az Andrássy útról és számos szimbolikus közterületről, miután a Mi Hazánk, a HVIM, az Alfa Szövetség és más normalitáspártiak összehangolt akciójaként több helyszínre bejelentést tettünk az első lehetséges pillanatban".

A szervezők minderre úgy reagáltak, hogy a 27. Budapest Pride Fesztivált és Felvonulást ennek ellenére természetesen megtartják, és még nagyobb lesz, mint az előző volt, és több programmal készülnek, mint eddig bármikor. Közleményükben úgy fogalmaztak:

Hangosabbak leszünk, erősebbek, a Karmelitából, a Holdról, de még a Szíriuszról is látszani fogunk.

Mint írják, a "Budapest Pride Fesztivál programjai és a felvonulás sok embernek azért fontos ünnep, mert csak ekkor lehet valóban szabad. A menetben nem kell bujkálni, a szóbeli, vagy fizikai bántalmazástól tartani. Mindenki szabadon megfoghatja a párja kezét, kifejezheti a szerelmét, úgy léphet ki az utcára, ahogy jól érzi magát, és végre önmaga lehet. Amikor feloldódhat végre, és az összetartozás, felszabadultság mámorító érzését élheti át." A szervezők hozzáteszik, van egy álmuk, miszerint "az év többi napja is olyan lehetne, mint Budapest egy szakasza a felvonulás idején."

Idén a Budapest Pride-ot július 23-án tartják.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.