Július 23-án lesz a Budapest Pride

  • narancs.hu
  • 2022. január 21.

Belpol

A bejelentés a Kossuth téren zajlott, ahol kifeszítettek egy 30 méteres szivárványzászlót, amit 1994-ben Gilbert Baker készített.

A 27. Budapest Pride-ot július 23-án tartják, a felvonulás szlogenje pedig a „Vedd vissza a jövőd” - jelentették be az esemény szervezői a 444.hu szerint a Kossuth téren, ahol kifeszítettek egy 1994-ben Gilbert Baker által készített 30 méteres szivárványzászlót. A zászlót az Európai Pride Szervezők Szövetsége a Budapest Pride és a magyar LMBTQ-közösség támogatásának jeléül hozta magával.

A felvonuláshoz kapcsolódó fesztivált 2022. június 24. és július 24. között rendezik.

Kedves Olvasónk!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap. Ezt a rovatát vidéki újságírók írják szűkebb környezetük országosan is fontos eseményeiről. Életbevágónak tartjuk, hogy Magyarország lakói értesüljenek olyan helyi történetekről és véleményekről, amelyeket a kormányhatalom eltitkolni igyekszik.

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Nézzen be a magyarnarancs.hu-ra mindennap: itt ingyenesen megtalálja a nap legfontosabb híreit, és még sokkal többet! De a nyomtatott heti Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt. S ha tetszett, amit olvasott, kérjük, támogasson minket.

Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk