Védjük meg együtt az ártatlanokat! – Sok ezren az állatkínzás ellen

szerző
L.T.
publikálva
2016. febr. 20., 16:02
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Együtt egy közös ügyért – Együtt az állatkínzás ellen címmel hirdettek felvonulást az állatvédők. A demonstrációhoz a több mint 120 szervezet mellett civilek ezrei is csatlakoztak. Tekintsék meg az eseményről készült képeinket!

Az állatvédők délután vonultak a Nyugati pályaudvartól a Kossuth térre, hogy hallassák hangjukat és petíciót adjanak át az Országgyűlés elnökének, alkalmazzák és valamelyest szigorítsák is az állatvédelmi törvény büntetési tételeit, mert – ahogy az egyik szónok megjegyezte – „aki állatot bánt, az emberre készül. Ez olyan jel, amelyből megjósolható az erőszakos, életellenes bűncselekmények elkövetése, ezért itt és most eljött a pillanat, hogy cselekedjünk. Védjük meg az ártatlanokat!”

A Parlament előtt összegyűlt sokezres tömeg azt bizonyította, hogy a témában teljes az összhang az egymással olykor rivalizáló szervezetek között is, az is egyértelművé vált, hogy az állatvédelem ügyében eddig példátlan demonstráció célja leginkább az, hogy az illetékes hatóságok valóban a törvény szellemében járjanak el. Dr. Pál Csaba állatorvost, az esemény egyik szónokát idézve: „Van egy jó törvény, alkalmazzuk is! De tisztázzuk azt is, hogy az állattartás nem kötelesség, hanem felelősség. Aki állatot vesz magához, úgy törődjön vele, mint a saját gyerekével, vagy mint saját magával!”

false

Fotók: Legát Tibor

false
false
false
false
false

 

 

 

 

szerző
L.T.
publikálva
2016. febr. 20., 16:02
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kódolt feszültségek
Béremelés és adócsökkentés
Konzervatív agytröszt közpénzből
Orbán öreg barátai
Könyvmelléklet
Bertók László, Varró Dániel, Sikerlista
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Gasztró

még több gasztró

Kultúra

még több Kultúra...

Narancs

Vélemény

még több Vélemény...