Védjük meg együtt az ártatlanokat! – Sok ezren az állatkínzás ellen

  • L.T.
  • 2016. február 20.

Lokál

Együtt egy közös ügyért – Együtt az állatkínzás ellen címmel hirdettek felvonulást az állatvédők. A demonstrációhoz a több mint 120 szervezet mellett civilek ezrei is csatlakoztak. Tekintsék meg az eseményről készült képeinket!

Az állatvédők délután vonultak a Nyugati pályaudvartól a Kossuth térre, hogy hallassák hangjukat és petíciót adjanak át az Országgyűlés elnökének, alkalmazzák és valamelyest szigorítsák is az állatvédelmi törvény büntetési tételeit, mert – ahogy az egyik szónok megjegyezte – „aki állatot bánt, az emberre készül. Ez olyan jel, amelyből megjósolható az erőszakos, életellenes bűncselekmények elkövetése, ezért itt és most eljött a pillanat, hogy cselekedjünk. Védjük meg az ártatlanokat!”

A Parlament előtt összegyűlt sokezres tömeg azt bizonyította, hogy a témában teljes az összhang az egymással olykor rivalizáló szervezetek között is, az is egyértelművé vált, hogy az állatvédelem ügyében eddig példátlan demonstráció célja leginkább az, hogy az illetékes hatóságok valóban a törvény szellemében járjanak el. Dr. Pál Csaba állatorvost, az esemény egyik szónokát idézve: „Van egy jó törvény, alkalmazzuk is! De tisztázzuk azt is, hogy az állattartás nem kötelesség, hanem felelősség. Aki állatot vesz magához, úgy törődjön vele, mint a saját gyerekével, vagy mint saját magával!”

false

Fotók: Legát Tibor

false

false

false

false

false

 

 

 

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?