Védjük meg együtt az ártatlanokat! – Sok ezren az állatkínzás ellen

szerző
L.T.
publikálva
2016. febr. 20., 16:02
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Együtt egy közös ügyért – Együtt az állatkínzás ellen címmel hirdettek felvonulást az állatvédők. A demonstrációhoz a több mint 120 szervezet mellett civilek ezrei is csatlakoztak. Tekintsék meg az eseményről készült képeinket!

Az állatvédők délután vonultak a Nyugati pályaudvartól a Kossuth térre, hogy hallassák hangjukat és petíciót adjanak át az Országgyűlés elnökének, alkalmazzák és valamelyest szigorítsák is az állatvédelmi törvény büntetési tételeit, mert – ahogy az egyik szónok megjegyezte – „aki állatot bánt, az emberre készül. Ez olyan jel, amelyből megjósolható az erőszakos, életellenes bűncselekmények elkövetése, ezért itt és most eljött a pillanat, hogy cselekedjünk. Védjük meg az ártatlanokat!”

A Parlament előtt összegyűlt sokezres tömeg azt bizonyította, hogy a témában teljes az összhang az egymással olykor rivalizáló szervezetek között is, az is egyértelművé vált, hogy az állatvédelem ügyében eddig példátlan demonstráció célja leginkább az, hogy az illetékes hatóságok valóban a törvény szellemében járjanak el. Dr. Pál Csaba állatorvost, az esemény egyik szónokát idézve: „Van egy jó törvény, alkalmazzuk is! De tisztázzuk azt is, hogy az állattartás nem kötelesség, hanem felelősség. Aki állatot vesz magához, úgy törődjön vele, mint a saját gyerekével, vagy mint saját magával!”

false

Fotók: Legát Tibor

false
false
false
false
false

 

 

 

 

szerző
L.T.
publikálva
2016. febr. 20., 16:02
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Interjú Szanyi Tiborral
„Ha felszámolnánk az MSZP-t”
Népesedési intézet az Uránia helyén
Bezárt a csillagvizsgáló
Interjú
Gálvölgyi János 70 éves
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Vélemény

még több Vélemény...