Dél-amerikai díjat kapott a magyar film
zero.jpg

Dél-amerikai díjat kapott a magyar film

  • 2017. december 19.

Mikrofilm

Zero című alkotásáért Nemes Gyula nyerte a legjobb rendező díját a Montevideo Fantástico nemzetközi filmfesztiválon, Uruguayban.

A Magyar Nemzeti Filmalap közleménye szerint 10. alkalommal rendezték meg a zsánerfilmek szemléjét december 6. és 13. között. A jubileumi válogatásban 40 országból mintegy 100 filmalkotást vetítettek, a díjakról szakmai zsűri döntött.

A rendezővel készült tavalyi interjúnkat itt olvashatják:

„Én vagyok annak a filmnek a rendezője, amelyben »lelövik« Orbánt” – interjú Nemes Gyulával

Csütörtöktől játsszák a mozik Nemes Gyula Zero című filmjét. Azt a filmet, amelyben eredetileg rálőttek Orbán Viktor arcképére, ám ez nem kerülhetett a végső változatba. A rendezőt arról is kérdeztük, milyen kellemetlenségei voltak és vannak a jelenet miatt. magyarnarancs.hu: A filmed kezdő és záró képsoraiban Afrika a romlatlan, a természettel harmóniában élő ember környezeteként jelenik meg, ahol rátalálhatunk az elveszett paradicsomra.


Nemes Gyula magyar–cseh–német koprodukcióban készült Zero című kísérleti filmje egy méhész története, aki anarchista terrort indít a rendszer ellen, hogy megmentse a méheket.
A Zero immár 5 kontinens 23 országának 30 filmfesztiválján szerepelt, és október óta alternatív forgalmazásban látható országszerte.

Figyelmébe ajánljuk

Az elszalasztott lehetőségek városa: fejlődik, vagy csődközelben van Szolnok?

  • Massay-Kiss Andrea

Jó pár kihívással kell szembenéznie annak, aki 2024-ben Szolnok polgármestere lesz: a megyeszékhelyen korábban elkezdett beruházások egy része a mai napig nem készült el, vagy egész egyszerűen ígéret maradt, a lakosság csökken, kevés az igazából versenyképes vállalkozás, megszűnt a város közlekedési csomópont jellege, nincs önálló felsőoktatási intézménye.