Folytatást kap minden idők legjobb zenés áldokumentimfilmje

  • narancs.hu
  • 2024. március 14.

Mikrofilm

Rob Reiner rendező nem akárkiket kért fel rövid, ún. cameoszerepekre az új mozihoz.

Két éve jelent meg először a hír, hogy legacy sequelt, azaz egyfajta folytatást kaphat A turné. Rob Reiner áldokujánál aligha készült viccesebb és emlékezetesebb film a rockzenéről, és úgy általában a zeneiparról. A film Anglia leghangosabb zenekarát, a sosemvolt Spinal Tapet mutatja be. A mozi ma már igazi klasszikusnak számít, ami tele van ikonikus jelenetekkel: gondoljunk csak a színpadra ereszkedő, alig félméteres Stonehenge-re, vagy a banda erősítőjére, amely minden másnál 1 fokkal hangosabb, hiszen fokozatai 10 helyett egészen 11-ig tekerhetőek.

Az 1984-es film folytatását a 40. évfordulóra, azaz épp 2024-re ígérték, hosszú ideje azonban semmi hír nem érkezett róla. Aztán az előző év végén Rob Reiner maga jelentette be, hogy olyan nagyságokat kért fel cameóra, mint Paul McCartney, Elton John, vagy épp Garth Brooks – most pedig az is kiderült, hogy nemrég a forgatás is elkezdődött, így hamarosan valóban elkészülhet a második rész. A hírek szerint ez azt mutatja majd be, hogy a Spinal Tap 15 évvel utolsó koncertjük után ismét összeáll egy fellépés kedvéért. Azt egyelőre nem tudni, hogy számol el a film a maradék 25 évvel, az azonban szintén kiderült, hogy napjaink egyik legismertebb dobosa, Questlove is feltűnik majd a filmben. Ez már csak azért is érdekesnek ígérkezik, mert a film szerint a banda több korábbi dobosa is furcsa halált halt: van aki egy bizarr kerti balesetben hunyt el, más hányásba fulladt (valószínűleg nem is a sajátjába), ketten meg spontán emberi égésnek estek áldozatul a színpadon.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?