Omar Sy szélhámos orvosként betegít meg egy egész falut

szerző
Gera Márton
publikálva
2017. dec. 21., 13:08
kommentek
0
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Egy francia romantikus vígjáték a hét filmje.

Svindler orvosokkal már eddig is tele volt a vászon, de senki nem volt közülük még olyan szerethető, mint Doktor Knock, aki simán elhiteti bárkivel, hogy beteg, majd szépen meg is gyógyítja, miközben legombol róla pár ezer frankot. Történik mindez egy francia kisvárosban, nem sokkal a második világháború után, szép autók és kevésbé szép biciklik között. Persze, romantikus vígjátékot nézünk, így hamar előjönnek a romantikus vígjátékok kötelező kellékei (a hős szerelmes lesz, ám akad egy kis bonyodalom). Omar Sy doktor úr uralja a vásznat, játssza a felkészültnek tűnő tudóst, olykor meg elsüt néhány poént – a tanulság ismét az, hogy miatta megint érdemes moziba menni.

via GIPHY

Kinek érdemes beülni rá? Aki már túl van Az utolsó Jediken, és valami francia csemegére vágyik, amin olykor még nevetni is lehet.

Doktor Knock (12) szinkronos előzetes

Az ötvenes években egy szélhámos érkezik egy bájos kis francia hegyi faluba, ahol orvosnak adja ki magát. Doktor Knock karizmatikus és megnyerő férfi, ezért gyorsan nagy népszerűségre tesz szert, s meggyógyít mindenkit, legyen az illető beteg vagy egészséges. Az egyébként egészséges falu lakóinak ravaszul mindenféle egzotikus (képzeletbeli) betegségeket talál ki, s az emberek lassan, de biztosan erősen hipochonderek lesznek.

Ha valakinek ismerős Knock doktor neve, ne lepődjön meg, megvan az oka: 1933-ban és 1951-ben készítettek már mozit Jules Romains színdarabjából, melyben a Saint-Maurice-ba érkező orvos csinál ribilliót. Az egykori filmekben a francia színház legendás alakja, Louis Jouvet rakta nyakába a sztetoszkópot, és vetette bele magát a kisváros szerethetően idétlen életébe.

Doktor Knock (Knock). Francia–belga romantikus vígjáték, 113 perc, 2017. Forgalmazza a Vertigo Média

Kövesse a Magyar Narancs filmes blogját, a Mikrofilmet, amely rendszeresen új tartalommal jelentkezik. Ajánlók, előzetesek, toplisták, és még sok minden más a Mikrofilmen!

szerző
Gera Márton
publikálva
2017. dec. 21., 13:08
kommentek
0
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Mikrofilm

A Narancs filmes blogja.

Mikrofilm
Szerző adatlapja

Blog

még több cikk