Narancsblog

Az MTI kénytelen volt hazudni egy nagyot, miután külföldön alig érdekelt valakit a vizes-vb megnyitója

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 15., 21:00
kommentek
12
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Úgy kellett összekukázni azt a néhány cikket, amelyben megemlítik a vizes-vb-t. De azok se a megnyitóról áradoznak.

„A nemzetközi sajtó szombaton a budapesti vizes-világbajnoksággal kapcsolatban elsősorban az előző esti nyitóünnepséggel foglalkozik, a tárgyilagos hangvételű tudósításokat gazdag fotóanyag illusztrálja, amely a ceremónia legfontosabb pillanatait emeli ki” – írta az MTI szombat délután kiadott egyik anyagában, amelynek ezt a címet adták:

„A nyitóünnepséggel foglalkozik elsősorban a nemzetközi sajtó”.

Ezzel csak az a gond, hogy nem igaz. Egész nap figyeltük a nagyobb nemzetközi oldalakat, köztük a sportrovatokat is, de a vizes-vb-ről – egy-két kivételtől eltekintve – szinte csak olyan cikkeket találni, amelyek az eddigi eredményekről vagy az adott ország sportolóiról szólnak, esetleg az írás az esemény beharangozója. A BBC Sport vagy éppen a Sky Sport is csak kisebb híreket közöl a magyarországi versenyről. A nagyobb oldalak még a sztárfellépő CeeLo Green elég silány produkciójára sem startoltak rá, amely szintén mutatja, hogy

a megnyitó közel sem volt annyira a középpontban, amennyire azt az MTI szeretné.

A Magyar Távirati Iroda megemlíti a Politico egyik cikkét, amelyben aztán mindenről van szó, csak a megnyitóról nincs. Ebben röviden utalnak arra, hogy a Momentum korábban megakadályozta a 2024-es nyári olimpiai pályázatot, de ettől a vizes-vb megrendezése még nem került veszélybe. Külön kiemelik Hosszú Katinkát, aki szerintük egy nemzetközi úszószövetség létrehozásával akarja bizonyítani politikai képességét. A cikk így zárul: „Légy óvatos, Viktor!” Egy árva szó sem esik a megnyitóról.

Aztán az MTI egy CNN-riportra hivatkozik, amely a magyar vízilabdázásról szól, vagyis nem a megnyitóról. Majd így zárul a nyögvenyelős dicshimnusz: „A vizes-vb-vel több nemzetközi szakoldal is foglalkozik, az ausztrál és kanadai portálok elsősorban saját sportolóik esélyeit latolgatják, míg a spanyol EFE hírügynökség a »lenyűgözően látványos« nyitóünnepségről közöl fotókat.” Hogy melyik szakoldalakra gondoltak, azt nem tudjuk, de az EFE – nem regisztrációköteles vagy fizetős – oldalán egy szem fotót sem találtunk.

Szóval ennyit arról, hogy a „nyitóünnepséggel foglalkozik elsősorban a nemzetközi sajtó”, ennyit a világhírről, és hát ennyit az MTI már rég elveszített hitelességéről.

Erre ment el 3,4 milliárd – Mutatjuk a vizes-vb megnyitójának fotóit

Ennél szebb megnyitó soha sehol nem lesz már.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 15., 21:00
kommentek
12
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 12 rworse
    rworse
    2017. július 16., 22:08
    szegedi789

    Tehát kénytelenből. A pénzért. (Mi lehetne nagyobb kénytelenség számukra a pénznél?) Biztos jól esik a buksisimogatás is, de azt nem hiszem, hogy sokat kapnak.

  2. 11 szegedi789
    szegedi789
    2017. július 16., 17:14
    CÍM FÉLREVEZETŐ !
    NEM.
    AT MTI NEM KÉNYTELENBŐL.
    AZ MTI PÉNZÉRT...
  3. 10 rworse
    rworse
    2017. július 16., 16:27
    vahurandauer

    Egyedül miből?(?!)
  4. 9 vilsi
    vilsi
    2017. július 16., 14:53
    ÚSZÓ VB – A NÉP MEG SZÁRAZON
    -Főnök, mi nem lovas nemzet vagyunk? –Is. Most vízilovas nemzet.
    Fürdő minden 5. településen van. , ám úszni, meglehet, csak minden 10.-en lehet (egyenlőtlen elosztás, csak „élményfürdő”, méregdrága belépő). A külföldi azt hiheti, itt minden nyugdíjas pillangózik. Elképesztő,hogy valaki azért kap milliókat, mert ide-oda úszkál egy betonmedencében. Ha az élsport annyira megdobná a tömegsportot, itt mindenki már Búvár Kund lenne. Az országban százával lefojtott termálkutak, de mi a Dagályba ölünk bele 40 mrd-ot. Ez a kocka mutatja majd örökké, olyan okosak vagyunk, mint az anyaga; nem egészségünknek – balgaságunknak állítunk emléket. (Atombunkernek jó lesz). Itt naponta levágnak 7 lábat, az egész vidék és vele a szubszisztencia-önellátás kihalóban, az is kérdés, lesz-e Budapest 20 év múlva – de a kedélyeket az úszó-elnökség és a bérúszók szeszélyei borzolják. Pedig a vidéki uszoda az, ahonnét egészségesebben jössz ki, mint ahogy bementél. A test ficánkol örömében: végre gázból folyadékba, más izommozgás, más légzés, más testsúly! ( Itt adhatnak le a nők – ha hihetünk Arkimédésznek – egy pillanat alatt 50 kilót!). Hozzávéve a napfürdőt, tisztálkodást – mi lehet jobb? Tehát: VÍZBE MAGYAR, LEGOTT! (Lásd még: Vízkultúra – ne mindig gázban! Utolsó olimpia.)
  5. 8 vahurandauer
    vahurandauer
    2017. július 16., 14:52
    Azért a Narancsnak is kérdés, jó-e, hogy egyedül ebből áll a profilja...
  6. 7 Kovacs
    Kovacs
    2017. július 16., 11:19
    Még szerencse, hogy nem foglalkozott vele, mert ha foglalkozott volna...
    Miután Mexikóváros lemondta rendezvényt a "megalo,- és egyéb mániás" mint valami pénzben úszó olaj sejk, (aki természetesen nem az európai adófizetők pénzén uszít heccel... főrendezői munkálatokat folytat korrupció és rasszista ügyekben) csak kisegített. Máskor is kérjük a segítségét. Ezentúl minden lemondott sportrendezvényt Orbán Viktor menedzseljen .Ez még hiányzik az életművéből. Miniszterelnök, aki többek között ,(nemcsak bankrott bajor bankokat, megrendelésre váró Roszatomokat stb.), hanem lefújt sportrendezvényeket is ment.
  7. 6 Imre2015
    Imre2015
    2017. július 16., 10:43
    Még az Eurosport se kozvetíti a vizes VB ahogy nézem a programot hát ma délután is inkább síugrást ad !!!Hát ennyit a vizes VéBé -rol !!!
  8. 5 tiszapolgári
    tiszapolgári
    2017. július 16., 08:53
    3
    Az oroszokat azért sem értem, mert annak idején, az 1980-as moszkvai olimpia megnyitójáról a magyar sajtó igen szépeket írt. Illett volna viszonozni.
  9. 4 bétom
    bétom
    2017. július 16., 07:46
    rworse! :)
  10. 3 rworse
    rworse
    2017. július 16., 06:51
    A nemzetközi sajtót értem, hogy nem foglalkoztak a megalomán, de tökéletesen érdektelen (helyiérdekű) megnyitónkkal, már csak azért is, hiszen nem is látták, na de hogy az orosz, kínai, török, bjelarusz, azeri, kazah, fülöp-szigeteki sajtó is leszarta, az már tényleg érthetetlen, és háládatlan.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Narancsblog

A magyarnarancs.hu véleményblogja

Narancsblog
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog