Buzik, haza! – A KDNP és a magyar foci

  • narancsblog
  • 2013. július 19.

Narancsblog

Forgathatják a szavakat akárhogy, ez akkor is csak gyáva, sunyi gyűlöletbeszéd.

A NB I, pardon, OTP Bank Liga utolsó fordulójára (2013. május 31.–június 2.) 17 ezren voltak kíváncsiak. Összesen. Ha ebből kiszedjük a kilencezres diósgyőri nézősereget, a maradék hét mérkőzésre átlagban alig több mint ezer fizető néző volt kíváncsi – ebben a Debrecen, a Fradi, az Újpest, no meg a milliárdokkal felpumpált Vidike is benne van.

De akármit beszélhetünk, ha senki nincs az ún. konzervatív táborban, mondjuk egy lelkiismeretes atya, egy derék fafaragó a Magyar Művészeti Akadémiáról, írószövetségi szent remete, aki azt mondaná, lenne jobb helye is azoknak a milliárdoknak! Mert szép dolog a futball, de pont azért találták föl műholdas adást, hogy bármelyik magyar otthonban bagatell összegért élvezhesse a nép. Igaz, azt a focit Bajnokok-, Bundes-, Premier- vagy akármilyen ligának nevezik, csak egynek nem: OTP Bank Ligának.

Ám most történt valami, amitől a kisebbik kormánypárt, a keresztényvirtuálisok, ha nem is faltörő kosként mentek neki az eddig érinthetetlennek hitt MLSZ-nek, de azért csak beszóltak: szerintük nem járja az az „egyezség”, amit a szövetség stikában kötött.

false

 

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Azt írják közleményükben, hogy a párt „mély megdöbbenéssel vette tudomásul az Egyenlő Bánásmód Hatósága előtt megkötött egyezséget az MLSZ és a Háttértársaság a Melegekért nevű jogvédő szervezet között. A megállapodás értelmében az eddigi hagyományos családi jegyeket és az ezzel járó kedvezményeket az azonos nemű párok is igénybe vehetik. Félreértés ne essék, nem az aggasztó, hogy többen juthatnak olcsóbban a focilelátókra, hanem azt az irányvonalat kérdőjelezzük meg, amely a hagyományos és természetes (férfi-nő) családmodellt próbálja kiszélesíteni.”

Ezek szerint nem azzal van a baj, hogy azonos nemű párok meccsre járnak, nem is azzal, hogy olcsóbban szerezhetnek zsugát (arra azért kíváncsiak lennénk, hányan veszik igénybe ezt a lehetőséget), hanem a bónusz neve. Ugye mennyivel más lenne, ha az LMBT-kedvezményt rózsaszín bérletnek vagy melegjegynek neveznék el, az meg még másabb, ha kizárólag regisztráltaknak adnák, a neveket pedig a Magyar Nemzet hozná a címlapon? Vagy inkább a Heti Válasz, amely legutóbbi címlapjára azt írta, hogy a többség jogait veszélyeztetik a homoszexuális mozgalmak? Akkor biztosan nem lenne megdöbbenés, épp ellenkezőleg.

Ám azt csak a legnaivabbak gondolhatják, hogy a KDNP álszent dumája valóban a hagyományos családmodellről szól. Forgathatják a szavakat akárhogy, beleírhatják a közleményükbe, hogy „félreértés ne essék”, ez akkor is csak gyáva, sunyi gyűlöletbeszéd.

Figyelmébe ajánljuk