Drága Mari! Elment hát - írta Orbán Törőcsik Marira emlékezve

  • narancs.hu
  • 2021. április 16.

Nekrológ

A miniszterelnök azt a fotót posztolta ki Facebook-oldalára, amelyen személyesen adja át a Kossuth Nagydíjat a színésznőnek.

"Drága Mari! Elment hát. Repültünk, Mari, repültünk! Isten Önnel!" - e szavakkal emlékezett a 85 éves korában elhunyt Törőcsik Marira Orbán Viktor a közösségi oldalán.

A kormányfő egy fotót is megosztott. Ez 2019-ben készült, amikor a színésznőt Kossuth Nagydíjjal tüntették ki, de betegsége miatt nem tudta átvenni. Orbán ekkor személyesen vittel el neki a díjat, meglátogatva Törőcsik Marit a Vas megyei Velem településen lévő házában.

 
Forrás: Orbán Viktor Facebook

Törőcsik Mariról Vidnyánszky Attila és a Nemzeti Színház is megemlékezett, illetve politikusok, művészek fejezték ki részvétüket.

Figyelmébe ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.